Aktuelno iz kulture

HBO potrošio 30 miliona dolara na pilot epizodu prednastavka "Igre prestola", a onda odustao od njega

Komentari

Autor: IGN

13/12/2021

-

07:15

HBO potrošio 30 miliona dolara na pilot epizodu prednastavka "Igre prestola", a onda odustao od njega
HBO potrošio 30 miliona dolara na pilot epizodu prednastavka "Igre prestola", a onda odustao od njega - Copyright Prinstscreen YouTube/HBO Max, AP/Willy Sanjuan

veličina teksta

Aa Aa

Televizijska mreža HBO potrošila je više od 30 miliona dolara na pilot epizodu prednastavka serije "Igra prestola", ali je na kraju odustala od tog projekta.

Tu informaciju obelodanio je Džejms Endrju Miler u svojoj novoj knjizi "Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers" gde razotkriva mnoge poslovne poteze te kuće, koja je iznedrila brojne popularne serije, među kojima su "Žica", "Sopranovi", "Igra prestola", "Seks i grad" i mnoge druge.

U prednastavku je trebalo da igra Naomi Vots, a režiju potpisuje S. Dž. Klarkson, ali se pilot epizoda nije svidela predsedniku odbora WarnerMedia Bobu Grinblatu.

"Kad sam ja došao tamo, već su potrošili 30 miliona dolara na pilot prednastavka 'Igre prestola'", rekao je Griblat Mileru, prenosi IGN.

"Kad sam video isečak toga nekoliko meseci kasnije, rekao sam direktoru sadržaja HBO Kejsiju Blojsu: 'Ovo ne funkcioniše i mislim da ne odgovara premisi originalne serije'. On se složio, što je bilo pravo olakšanje. Tako da smo, nažalost, odlučili da odustanemo od toga. Postojao je ogroman pritisak da se to uradi kako treba, a mislim da to ne bi funkcionisalo", istakao je on.

Kuća je, međutim, nastavila sa traženjem idealne formule na osnovu romana "Pesma leda i vatre" i snimila drugačiji prednastavak o dinastiji Targarijen pod nazivom "House of the Dragon".

Ovog puta, poručili su odmah celu prvu sezonu. 

"Zapravo sam ohrabrio Kejsija da da zeleno svetlo seriji. Rekao sam: 'Hajde da ne rizikujemo 30 miliona na pilot. Ne možete potrošiti 30 miliona na pilot, a onda odustati. Hajde da ne napravimo pilot, nego dobru seriju, kojom ćemo biti zadovoljni ili je nećemo praviti uopšte", rekao je Griblat.

Prva epizoda serije "House of the Dragon" biće premijerno prikazana 2022. godine, ali tačan datum još nije potvrđen.

Serija je smeštena u vreme 200 godina pre dešavanja iz "Igre prestola" i govori o kući Targarijena i građanskom ratu koji je postao poznat u izmišljenom univerzumu Džordža Martina kao "Ples zmajeva". 

Nedavno je prikazan i prvi trejler u kom vidimo različite likove, praćene glasom princa Dejmona, kog glumi Met Smit. Serija je zasnovana na knjizi "Vatra i krv" Džoržda R. R. Martina. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura