Aktuelno iz kulture

Džordž R. R. Martin molio HBO da snimi još dve sezone "Igre prestola"

Komentari

Autor: Insider

04/12/2021

-

22:04

Džordž R. R. Martin molio HBO da snimi još dve sezone "Igre prestola"
Džordž R. R. Martin molio HBO da snimi još dve sezone "Igre prestola" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džordž R. R. Martin, pisac serije romana "Igra prestola", prema kojoj je snimljena jedna od najpopularnijih serija u poslednjoj deceniji, smatrao je da umesto osam, serija treba da ima deset sezona i ukupno sto epizoda.

Njegov stav o seriji deo je nove knjige "Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers" novinara Džejmsa Endrjua Milera, koji je između ostalih, za potrebe pisanja, intervjuisao Martina, njegovog agenta Pola Hasa i bivšeg direktora HBO Ričarda Pleplera.

"Džordž je došao u Njujork da ruča sa Pleplerom i preklinjao ga da uradi deset sezona sa po deset epizoda, jer je za to imao dovoljno materijala", rekao je Has Mileru.

I Martin i čelnici HBO bili su spremni da urade još sezona, ali glavni producenti su imali druge planove, piše Insider.

"Den i Dejv su se umorili. Završili su s tim i želeli da nastave dalje, tako da su je skratili. Onda su došli pregovori o tome koliko mogu da je razvuku, jer je HBO želeo više. Džordž voli Dena i Dejva, ali posle pete sezone, počeo je da brine zbog puta kojim su pošli, jer on zna gde priča vodi. Počeo je da govori: 'Ne prate moj nacrt'", ispričao je Has.

Martin je 2018. izjavio za Variety da nije znao zašto je serija završena nakon osme sezone, jer je bilo dovoljno materijala za 13 sezona. 

Njegova serija knjiga "Pesma leda i vatre" još nije završena, a na šestoj "Vetrovi zime" radi već gotovo celu deceniju. 

HBO serija počela je da odstupa od Martinove priče oko kraja četvrte sezone i kulminirala u žestoko kritikovanoj završnici osme sezone, koja je prema mišljenju mnogih ljubitelja serije, obesmislila veliki deo priče. Međutim, postoji mogućnost da će Martinove knjige imati sasvim drugačiji kraj. 

Pisac je u intervjuu za Entertainment Weekly nedavno ispričao da je isplanirao jedan obrt koji nismo videli u seriji.

"Lako je napraviti stvari koje su šokantne i neočekivane, ali moraju da potiču iz nečijeg karaktera. Moraju da izniknu iz situacije. U suprotnom, to je samo iznenađenje, radi iznenađenja. Međutim, ovo deluje vrlo organski i prirodno i vidim kako bi to moglo da se desi. Uključuje tri ili četiri lika i potpuno ima smisla", otkrio je Martin, dodavši da o takvom obrtu ranije nije razmišljao, niti bi on mogao da bude izvodljiv u seriji.

Takođe, u intervjuu koji je prošle godine dao za nemački Welt, rekao je: "Ljudi znaju za jedan kraj, ali ne pravi kraj. Tvorci serije su me preduhitrili, što nisam očekivao. Bez obzira na to, još radim ono što sam radio godinama: još pokušavam da završim sledeću knjigu 'Vetrovi zime', a onda roman 'San o proleću'. To je ono na šta sam usredsređen. Posle toga, videćemo šta će se desiti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura