Aktuelno iz kulture

Pogledajte prvi tizer za seriju "Kuća zmaja", dugoočekivani spinof "Igre prestola"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

05/10/2021

-

12:18

Pogledajte prvi tizer za seriju "Kuća zmaja", dugoočekivani spinof "Igre prestola"
Pogledajte prvi tizer za seriju "Kuća zmaja", dugoočekivani spinof "Igre prestola" - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

"Nisu nas snovi učinili kraljevima, nego zmajevi", kaže princ Dejmon Targarijen u tizeru za novu seriju "House of the Dragon" (Kuća zmaja) kojim je HBO Max nedavno najavio dugoočekivani spinof popularne serije "Igra prestola". 

Ova serija smeštena je u vreme 200 godina pre dešavanja iz "Igre prestola" i govori o kući Targarijena i građanskom ratu koji je postao poznat u izmišljenom univerzumu Džordža Martina kao "Ples zmajeva". 

HBO potvrdio je da će se serija emitovati sledeće godine i da prva, i za sada jedina, sezona ima deset epizoda.

Trejler prikazuje različite likove koje ćemo moći da gledamo od sledeće godine i praćen je glasom princa Dejmona, kog glumi Met Smit. Serija je zasnovana na knjizi "Vatra i krv" Džoržda R. R. Martina. 

Pisac je ranije otkrio da će se u seriji pojavljivati čak 17 zmajeva. Upitan da li je uzbuđen, kada je reč o novoj seriji koja se snima prema njegovom delu, Martin kaže da jedva čeka da vidi ta mitološka bića.

"Oduvek sam mislio da je ovo kul priča, koja se i meni sviđa, pa se radujem što će oživeti na ekranu. Naravno, radujem se da vidim zmajeve! Očigledno ih mnogo volim. Imali smo tri u 'Igri prestola', ali će ih sada biti 17. Nadam se da će svaki od njih biti predstavljen drugačije i da ćete odmah moći da ih prepoznate kada ih vidite, jer u knjigama zmajevi imaju ličnost, pa će biti zanimljivo da to vidimo", rekao je Martin za Screen Rant.

Preporuka za vas

Niko ne poznaje "Svet leda i vatre" bolje od njih: Prevodioci serijala predviđaju kakva sudbina čeka Džona Snežnog i ostatak Vesterosa

Komentari (0)

Kultura