Aktuelno iz kulture

Džordž R. R. Martin imao je priliku da vidi pilot epizodu "Kuće zmaja" i deli sa javnošću svoje utiske

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

03/01/2022

-

09:50

Džordž R. R. Martin imao je priliku da vidi pilot epizodu "Kuće zmaja" i deli sa javnošću svoje utiske
Džordž R. R. Martin imao je priliku da vidi pilot epizodu "Kuće zmaja" i deli sa javnošću svoje utiske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džordž R. R. Martin imao je ekskluzivnu priliku da vidi još nezavršenu pilot epizodu nove serije "Kuća zmaja" i ima dobre vesti za ljubitelje epske fantastike.

Ovaj spinof "Igre prestola", prikazuje porodicu Targarijen u Vesterosu, a zasnovan je na Martinovoj knjizi "Vatra i krv" iz 2018. godine.

Priča se odvija 300 godina pre događaja u "Igri prestola", a imajući u vidu veliki uspeh te HBO drame, očekivanja publike su velika.

Međutim, ako je verovati piščevom doživljaju, prva epizoda obećava.

"Mračna je, moćna, pametna... baš kao što volim u epskoj fantastici", napisao je pisac na svom blogu.

On je čestitao izvršnim preducentima Rajanu Dž. Kondalu i Migelu Sapočniku na "izuzetnom poslu" i prokomentarisao novu glumačku podelu.

"Kao i u 'Igri prestola', većina gledalaca čula je samo za nekolicinu glumaca, ali mislim da ćete se zaljubiti u mnoge od njih (samo da bi vam posle srce bilo slomljeno... Ali ne, to bi bilo odavanje tajne)", napisao je Martin.

On je stekao reputaciju pisca šokantnih obrta, koji često ne štede ni glavne likove.

U oktobru je objavljen prvi tizer za "Kuću zmaja" koji je otkrio nekoliko likova iz serije, uključujući Meta Smita kao princa Dejmona Targarijena, Emu D'Arsi kao princezu Reniru i Oliviju Kuk kao Elis Hajtauer.

Ta serija trebalo bi da bude prikazana na HBO Max tokom sledeće godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura