Aktuelno iz kulture

Promene u planovima: Druga sezona "Kuće zmaja" ipak neće imati deset epizoda

Komentari

Autor: Deadline

31/03/2023

-

07:04

Promene u planovima: Druga sezona "Kuće zmaja" ipak neće imati deset epizoda
Prinskrin/Youtube/HBO - Copyright Prinskrin/Youtube/HBO

veličina teksta

Aa Aa

Odavno je poznato da će serija "Kuća zmaja", jedna od najpopularnijih u 2022. godini, imati i drugu sezonu, ali sada je objavljeno i da će biti nešto kraća od prve.

Prvobitna ideja bila je da se sastoji od deset epizoda, ali je predstavnik kuće HBO potvrdio da će imati osam i to zbog same priče, a ne zbog smanjenja troškova, piše Deadline.

U planu je i treća sezona, ali još nema zvanične potvrde da je dobila "zeleno svetlo". 

Druga bi trebalo da počne sa snimanjem uskoro u Velikoj Britaniji, a studio namerava da je prikazuje na leto 2024. godine. 

Iako HBO još nije potvrdio ko se od glumaca vraća u narednoj sezoni, knjiga Džordža R. R. Martina po kojoj je snimljena, sugeriše da u budućnosti više nećemo imati "vremenske skokove", pa se očekuje da će Met Smit ostati Dejmon, Olivija Kuk Alisent Hajtauer, Ema D'Arsi Renira, Stiv Tausend Korlis Velarion, Iv Best Renis, Tom Glini Karni kao Egon II, a Evan Mičel Emond Targarijen. 

Od novih likova dobićemo Derona Targarijena, Viserisovo i Alisentino četvrto dete, za kog, prema Martinovim rečima, nisu imali vremena u prvoj sezoni.

Pored likova koji su nastradali, najveći gubitak za seriju je odlazak reditelja Migela Sapočnika, ali je na njegovo mesto, uz scenaristu Rajana Kondala, sada došao Alan Tejlor.

Nije poznato o čemu će se raditi u drugoj sezoni, ali ako ste nestrpljivi da saznate više, uvek možete da se okrenete Martinovoj knjizi "Vatra i krv" i odmah dobijete sve odgovore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura