Aktuelno iz kulture

Kit Harington: Džon Snežni je na kraju "Igre prestola" priželjkivao da ostane bez glave

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

14/12/2022

-

23:15

Kit Harington: Džon Snežni je na kraju "Igre prestola" priželjkivao da ostane bez glave
Kit Harington: Džon Snežni je na kraju "Igre prestola" priželjkivao da ostane bez glave - Copyright Prinstscreen YouTube/GameofThrones

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Kit Harington, zvezda "Igre prestola", prisustvovao je panelu velike konvencije posvećene toj seriji.

Mnogi su se ponadali da će to biti prilika da sa javnošću podeli više detalja o najavljivanom spinofu koji bi pratio sudbinu Džona Snoua nakon dešavanja u originalnoj seriji, ali ni moderatori ni glumac nisu komentarisali tu temu.

Međutim, ono čega se dotakao, bio je osporavani kraj "Igre prestola", u kom je Džon ubio Deneris i bio prognan iz kraljevstva da život provede na Zidu.

"Da ste njega pitali, on bi rekao da se lako izvukao. Na kraju serije kada ga vidimo u onoj ćeliji, gde se sprema da ostane bez glave, on to i priželjkuje. On je gotov. Činjenica da odlazi na Zid je najveći dar i najveća kletva. Morao je da se vrati na mesto sa toliko istorije i proživljava život razmišljajući o tome kako je ubio Deni, o Igrit koja mu je umrla na rukama, kako je obesio Olija i živi život misleći o svim tim traumama", rekao je glumac, prenosi Entertainment Weekly.

"Mislim da su na kraju serije mnogi želeli da vide neki mali osmeh i da su stvari u redu. Ali on nije dobro", istakao je Harington.

Tanjug/AP/Domenico Stinellis

 

Podsećamo, pisac Džordž R. R. Martin, autor "Pesme leda i vatre" prema kojoj je snimljena planetarno popularna serije "Igra prestola", potvrdio je na svom blogu da je u planu spinof posvećen Džonu Snežnom.

"Ne mogu vam reći imena scenarista i autora, jer to još nije odobreno za objavljivanje, ali Kit je i njih doveo. To je njegov tim i sjajni su. Posetili su me u mojoj kući u Santa Feu i uradili smo odličan posao", napisao je Martin.

Pisac je uključen u pripremu spinofa, ali i druge planirane serije zasnovane na njegovim hit knjigama. 

"Znam da kruže razne priče o mojoj ulozi u ovim projektima i mogu reći da učestvujem u radu na svim, baš kao i na svim animiranim programima", rekao je pisac.

Ipak, Martin je istakao da, iako za sve projekte iznikle iz "Igre prestola" postoje scenariji i planovi, nijedan još nije dobio zeleno svetlo.

"Sve je to još u fazi scenarija. Doduše, ne u fazi grubog scenarija, nego druge i treće dorađene verzije. Ipak, zasad je to sve. To je način na koji televizija funkcioniše. I nema garancija kada će i hoće li biti odobren "Snow" ili bilo koji drugi projekat", napisao je je autor.

Ove jeseni završena je i prva sezona još jednog spinofa "Igre prestola" - "Kuća zmaja", a u planu su još neki televizijski projekti, koji još nisu dobili zeleno svetlo studija.

Tu je priča o princezi Nimeriji od Rojnara "Ten Thousand Ships", "Morska zmija" o putovanjima Korlisa Velariona, "The Hedge Knight" zasnovana na Martinovoj knjizi "The Tales of Dunk and Egg", kao i nekoliko animiranih projekata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura