Aktuelno iz kulture

Otvoren Konkurs za dodelu Nagrade Milan Mladenović 2023. godine

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

09:52

Otvoren Konkurs za dodelu Nagrade Milan Mladenović 2023. godine
Plakat/Nikola Puzigaća - Copyright Plakat/Nikola Puzigaća

veličina teksta

Aa Aa

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023. godine, saopštili su iz zadužbine. Pod sloganom ,"Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 1. do 31. maja. 

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.

Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 1. juna 2022. godine i 31.maja 2023. godine.

Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine - milanmladenovic.com.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2023 ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija). 

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra. 

Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovatiovnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade obezbeđen je poseban poklon - "Firche Drums" doboš. 

Darodavcima se pridružio i beogradski Rock Radio koji će najinteresantnijem vokalu među finalistima, a u saradnji sa kompanijom Mitros Music, pokloniti mikrofon.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura