Aktuelno iz kulture

Kejt Buš uskoro u Rokenrol dvorani slavnih: "Mislila sam da se to nikad neće desiti"

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2023

-

12:02

Kejt Buš uskoro u Rokenrol dvorani slavnih: "Mislila sam da se to nikad neće desiti"
Kejt Buš uskoro u Rokenrol dvorani slavnih: "Mislila sam da se to nikad neće desiti" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kejt Buš, Džordž Majkl, Rage Against the Machine, Vili Nelson, Šeril Krou, The Spinners i Misi Eliot novi su laureati Rokenrol dvorane slavnih. 

Kao i obično, ovogodišnji umetnici izabrani su sa šire liste muzičara koji su ostavili trag u pop i rok muzici na Zapadu, a na kojoj su se nalazili i Soundgarden, White Stripes, Sindi Luper, Joy Division/New Order, A Tribe Called Quest, Iron Maiden i Voren Zevon.

Kejt Buš je povodom ovog priznanja izjavila da je "potpuno šokirana".

"Mislila sam da se to nikad neće desiti. Hvala svima koji su glasali za mene. Ovo je velika čast", rekla je Buš, prenosi Euronews.

Ona je ranije bila nominovana tri puta, ali je Rage Against the Machine čekao još i duže da bude odabran u "visoko društvo" budući da su ove godine peti put među finalistima. 

Oni su se zahvalili odboru zbog priznavanja njihove "muzike i misije" i ukazali da je ovo "iznenađujući put za bend koji je dobro poznat po albumima koji se žestoko protive američkoj vojnoj mašineriji, preimućstvu belaca i eksploataciji".

profimedia

Rage Against The Machine

Nelson koji je prošlog vikenda napunio devedeset godina, uključen je već prvog puta nakon što je nominovan, kao i Majkl, Eliot i Krou. 

Inače, Al Kuper, Čaka Kan i Berni Topin dobili su nagradu za muzičku izuzetnost, dok su DJ Kul Herc i Link Rej dobili nagradu za muzički uticaj. 

Don Kornelijus, domaćin dugogodišnje muzičke revije Soul Train, koji je preminuo 2012. godine, posthumno je nagrađen "Ahmet Ertgan" priznanjem.

Predsednik i izvršni direktor Dvorane slavnih Džoel Persman rekao je za Rolling Stone da se nada da će Buš nastupiti na ceremoniji 3. novembra.

"Otvorena su joj vrata. Na njoj je", rekao je on.

Ukoliko se to desi, biće to prvi nastup Buš nakon njene koncertne rezidencije u Londonu "Before the Dawn". 

Muzičarka je prošle godine dobila sasvim novu bazu obožavalaca, nakon što je njena pesma "Running Up That Hill" uključena u jedan od ključnih trenutaka u Netfliksovoj hit seriji "Stranger Things". 

Pesma je nakon više decenija ponovo dospela na top liste i to na prvo mesto u Velikoj Britaniji i treće u Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari (0)

Kultura