Aktuelno iz kulture

Doli Parton se povukla iz "trke" za mesto u Rokenrol dvorani slavnih

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

16/03/2022

-

09:36

Doli Parton se povukla iz "trke" za mesto u Rokenrol dvorani slavnih
AP/Wade Payne - Copyright AP/Wade Payne

veličina teksta

Aa Aa

Doli Parton odlučila je da se povuče iz ovogodišnje liste nominacija za nove članove Rokenrol dvorane slavnih, jer nije želela da "deli glasove".

"Iako sam izuzetno počastvovana i zahvalna što sam nominovana za Rokenrol dvoranu slavnih, ne mislim da sam to zaslužila. Zaista ne želim da se glasovi dele zbog mene i zato ću se s poštovanjem povući", napisala je muzička legenda na svom Tviteru.

"Nadam se da će iz Rokenrol dvorane slavnih razumeti moju odluku i da će me opet uzeti u razmatranje, ako sam uopšte toga vredna", dodala je ona.

Uprkos tome, deluje da ju je nominacija inspirisala da konačno napravi i jedan rok album.

"Moj muž je totalni zaluđenik za rokenrol i uvek me je ohrabrivao da napravim jedan takav album", napisala je Parton na Tviteru.

Prošlog meseca objavljena je lista od 17 muzičkih izvođača, nominovanih za to prestižno priznanje. 

Među njima su: Eminem, Lajonel Riči, Pet Benatar, Kejt Buš, Devo, Eurythmics, Judas Priest, Fela Kuti, MC5, New York Dolls, Rage Against the Machine, Dion Vorvik, A Tribe Called Quest, Bek, Duran Duran i Karli Sajmon.

Članove bira grupa od 1.000 umetnika, istoričara i profesionalaca iz muzičke indstrije, na osnovu tajnog glasanja, kao i na osnovu glasanja publike.

Inauguracija novih članova Rokenrol dvorane slavnih biće održana u maju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura