Aktuelno iz kulture

Kako je pesma koja je proslavila Vitni Hjuston "za dlaku" izmakla Elvisu Prisliju

Komentari

Autor: W Magazine

07/10/2021

-

18:43

Kako je pesma koja je proslavila Vitni Hjuston "za dlaku" izmakla Elvisu Prisliju
Vitni Hjuston - Copyright AP/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Pre nego što je Doli Parton otpevala čuveni hit "I Will Always Love You", koji će kasnije otići u ruke Vitni Hjuston, ta pesma umalo je postala Elvisova.

Doli Parton, kantri legenda i autorka planetarno popularne numere, ispričala je u novom intervjuu za W magazin da je menadžer Elvisa Prislija želeo polovinu izdavačkih prava Doli Parton na tu pesmu, u zamenu za to da je njegov klijent otpeva. Parton nije pristala.

"Rekla sam: ’Žao mi je, ali ne mogu vam dati izdavačka prava’. Želela sam da čujem Elvisa kako peva tu pesmu i to mi je slomilo srce. Plakala sam cele noći", ispričala je Parton za W.

Ipak, slavna muzičarka kaže da ne žali zbog svoje odluke.

"Morala sam da sačuvam prava. Morate se brinuti o svom biznisu. Svako će vas iskoristiti, ako može. To su moje pesme - one su kao moja deca. Očekujem da me izdržavaju kad ostarim", rekla je ona.

Ipak, kako piše u magazinu W, Elvis je voleo tu pesmu i bila mu je vrlo važna.

"Prisila, Elvisova žena, rekla mi je da joj je on pevao tu pesmu kada su se razveli. To me je duboko dirnulo", otkrila je Parton.

Elvis i Prisila razveli su se 1973, a on je umro samo četiri godine kasnije.

Hjuston je prepevala "I Will Always Love You" za film "Telohranitelj" 1992. godine, a saundtrek tog filma prodat je u preko 17 miliona primeraka. Muzika iz filma dobila je i Gremi za album godine, a "I Will Always Love You", postala je pesma godine i donela Vitni Hjuston titulu najboljeg ženskog pop vokala.

Pevačica je preminula 2012. godine u 48. godini života.

"Puštali su tu pesmu na sahrani Vitni Hjuston. Posle toga sam pomislila: 'Kladim se da će ovu pesmu puštati i kad ja odem'", rekla je Parton.

Ipak, legendarna kantautorka jednu drugu pesmu ističe kao izuzetno važnu u svojoj karijeri.

"Kad sam čula 'Puppy Love' na radiju po prvi put, umalo sam se ubila. Sedela sam za pultom kod moje tetke i odjednom čula svoj glas. Dok sam pokušavala da dođem do radija, okliznula sam se, jer je ona brisala pod. Do dana današnjeg, ništa nije bilo tako uzbudljivo, kao prvi put kad sam čula svoj glas na radiju", prisetila se Parton.

Ona je, posle Bijonse, druga najčešće nominovana žena u istoriji Gremi nagrada. Pre 10 godina dobila je to priznanje za životno delo.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura