Aktuelno iz kulture

U Rokenrol dvoranu slavnih ulaze Eminem, Duran Duran, Eurythmics, ali i Doli Parton pošto se predomislila

Komentari

Autor: NME, BBC

06/05/2022

-

08:07

U Rokenrol dvoranu slavnih ulaze Eminem, Duran Duran, Eurythmics, ali i Doli Parton pošto se predomislila
U Rokenrol dvoranu slavnih ulaze Eminem, Duran Duran, Eurythmics, ali i Doli Parton pošto se predomislila - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U čuvenu Rokenrol dvoranu slavnih ove godine ulaze Eminem, Duran Duran, Eurythmics, ali i Karli Sajmon, Lajonel Riči, Pet Benatar i Judas Priest.

Ono što je zanimljivo jeste i da će Doli Parton (76) ući u čuvenu instituciju u Klivlendu, iako je u martu rekla da se povlači iz nominacija jer to nije zaslužila.

"Iako sam izuzetno počastvovana i zahvalna što sam nominovana za Rokenrol dvoranu slavnih, ne mislim da sam to zaslužila. Zaista ne želim da se glasovi dele zbog mene i zato ću se s poštovanjem povući", napisala je muzička legenda na svom Tviteru.

Ipak, hram rokenrola nije mogao da povuče nominaciju koja je obrazložena rečima da je kraljica kantri muzike nominovana zbog karijere koju je izgradila kao "pionir kompozitorka", ali i zbog njenog "upečatljivog glasa", "pozorišnog glamura" i kao "obožavana ikona" Amerikanaca, koja je poznata i po svom humanitarnom radu.

U međuvremenu se i Doli Parton predomislila.

"Reći ću 'hvala' i prihvatiti. Prihvatiću graciozno", kazala je Parton mesec i po kasnije, pošto je u prvi mah odlučila da se izuzme iz nominacije.

Parton je objasnila i da je nemogućnost Rokenrol dvorane slavnih da njeno ime "skine" s liste pomoglo da bolje razume nominaciju i otkud se ona tu uopšte našla.

"Uvek sam verovala da je Rokenrol dvorana slavnih za ljude u rok muzici. Sada sam saznala da to nije nužno... Osećala sam se kao da oduzimam mesto nekome ko je to možda zaslužio više od mene, jer sebe nikada nisam smatrala rok umetnicom. Ali očigledno, Rokenrol dvorana slavnih drugačije misli", izjavila je kraljica kantri zvuka.

Ceremonija uvođenja novih imena u čuvenu dvoranu biće održana 5. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura