Aktuelno iz kulture

Priznanje za "Svjetla Sarajeva": Film o rok sastavu "Zabranjeno pušenje" nagrađen u Los Anđelesu

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2023

-

16:58

Priznanje za "Svjetla Sarajeva": Film o rok sastavu "Zabranjeno pušenje" nagrađen u Los Anđelesu
Priznanje za "Svjetla Sarajeva": Film o rok sastavu "Zabranjeno pušenje" nagrađen u Los Anđelesu - Copyright Prinstscreen YouTube/Zabranjeno pušenje

veličina teksta

Aa Aa

Dokumentarni film "Svjetla Sarajeva" autora Srđana Perkića o rok sastavu Zabranjeno pušenje osvojio je nagradu publike 18. Filmskog festivala Jugoistočne Evrope u Los Anđelesu.

Zabranjeno pušenje je saopštilo danas da je Perkićev film pobedio u konkurenciji dokumentarnih filmova iz više od 20 zemalja, dobivši ocenu publike 4,8 od pet, a nagrada je uručena u dvorani "Džejms Bridžiz" na Univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu (UCLA).

"Mi nikada nismo bili odlikaši. Film je rađen za raju, tako da mi je nagrada publike jako draga. Interesantno je da je i internacionalna publika prepoznala sarkazam i šarm jednog prkosnog grada kao što je Sarajevo", naveo je Perkić.

Prema njegovim rečima, američki gledaoci "možda i ne kontaju u potpunosti" pesme frontmena Seje Seksona, čjeje pravo ime Davor Sučić, ali je siguran da su "prepoznali autentičnost".

Filmski festival Jugoistočne Europe u Los Angelesu (SEEfest) je projekat fondacije ELMA za evropske jezike i filmove u Sjedinjenim Državama, i predstavlja filmsku i kulturnu raznolikost 20 zemalja Balkana i Kavkaza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura