Aktuelno iz kulture

Scenaristkinja Danica Nikolić Nikolić: Serija "Nemirni" vas vuče da je gledate

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2023

-

11:08

Scenaristkinja Danica Nikolić Nikolić: Serija "Nemirni" vas vuče da je gledate
Scenaristkinja Danica Nikolić Nikolić: Serija "Nemirni" vas vuče da je gledate - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Scenaristkinja Danica Nikolić Nikolić potpisuje scenario nove serije "Nemirni" reditelja Darka Nikolića koja je proteklog vikenda premijerno prikazana na Superstar TV.

Nikolić Nikolić je rekla da je najzahtevnije bilo samo prebacivanje u scenario detektivskog romana Marka Popovića "Jedan pogrešan korak".

"U romanu imate jedan određenu slobodu, neomeđen prostor, a u scenarističkoj formi to ipak izgleda malo drugačije i morate mapirati određene događaje koji su dovoljni intrigantni da bi uopšte bili zabeleženi okom kamere", navela je Nikolić Nikolić.

Prema njenim rečima, u televizijskoj formi morate da razvijete ceo aparat da bi likove učinili što plastičnijim i događaje što uverljivijim.

"Sama tranzicija iz jedne u drugu književnu formu, koja će dobiti treću medijsku formu je zahtevna. Zahtevno je što imate određenu minutažu koju morate da ispoštujete", istakla je Nikolić Nikolić.
Najteže kod pisanja bilo koje vrste literarnog, odnosno scenarističkog dela je puštanje iz sebe likova onog trenukta kada stavite kraj, navela je scenaristkinja.

Nikolić Nikolić je ocenila da je pečat reditelja Nikolića vizuelna prijemčiivost, a "Nemirni" će sigurno biti izdvojeni od ostalih serija ovog tipa zbog plastičnosti likova.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Oni su uverljivi. Nema suvišnih i nesuvislih rečenica, one su životne. Imate utisak da se zaista dešava sve što vidite na ekranu", dodala je Nikolić Nikolić.

Prema njenim rečima, Nikolić je "zavodljiv reditelj koji zna kako da publiku okrene na svoju stranu" i "ume da vodi priču na ivici žileta".

"Veoma je dopadljiva serija. Vuče vas da gledate. Stalno vas interesuje šta ima još. A Darko je poznat po tome da ume da tu priču 'vozi' ", navela je Nikolić Nikolić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura