Aktuelno iz kulture

Počinje Guitar Art Festival: Nastup tribjut benda "The Stones" odložen za jesen

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

16:25

Počinje Guitar Art Festival: Nastup tribjut benda "The Stones" odložen za jesen
Počinje Guitar Art Festival: Nastup tribjut benda "The Stones" odložen za jesen - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Guitar Art Festival u svom 24. izdanju biće otvoren večeras koncertom tandema - Antonio Zambužo i Jamandu Kosta u Mts Dvorani, i trajaće do 14. maja, najavila je danas direkcija ove manifestacije u Beogradu. 

Pod sloganom "Creation“, festival će biti realizovan na više lokacija u Beogradu, i tokom pet dana, biće izvedeno devet koncerata i niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 100 najznačajnijih gitarista današnjice.

Zbog trenutne situacije i nezapamćene tragedije u Srbiji, direkcija Guitar Art Festivala (GAF) je odlučila da odloži jedini neprimeren program, rokenrol koncert benda “The Stones”, koji je bio zakazan za 11. maj na sceni Kolarčeve zadužbine. 

Kako je objasnio direktor GAF-a Boško Radojković, taj koncert jednog od najboljih “The Rolling Stones” tribjut bendova je odložen za jesen, a još uvek nije utvrđen datum ni lokacija. 

Guitar Art Festival je potvrdio svoje mesto kao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji koji nosi titulu jednog od pet najznačajnih festivala gitarske umetničke muzike u svetu. Najveći gitaristi i muzičari sveta doprineli su tom statusu Festivala, a među njima su Pako de Lusija, Sting, Enio Morikone, Mariza, Tomi Emanuel, Luz Kasal, Rosenberg Trio i mnogi drugi. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura