Aktuelno iz kulture

Belgrade Beer Fest: Morcheebi se pridružuju The Brand New Heavies, Incognito, Partibrejkers, Toni Cetinski i Brkovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2023

-

16:19

Belgrade Beer Fest: Morcheebi se pridružuju The Brand New Heavies, Incognito, Partibrejkers, Toni Cetinski i Brkovi
Beer Fest - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Omiljena gradska manifestacija i najveći festival piva u regionu, Belgrade Beer Fest, u godini 20. izdanja održaće se od 15. do 18. juna na Ušću u organizaciji Skymusic-a, a spisak headlinera proširen je za neka od najvećih svetskih i domaćih muzičkih imena.

Tako će se, pored prethodno najavljenih Morcheebe, Ane Popović, Van Gogh-a i Kralja Čačka, na glavnoj bini popularnog festivala naći i giganti britanskog acid jazz-a, The Brand New Heavies, koji su odgovorni za stvaranje nekih od najvećih R&B i soul hitova u poslednje dve decenije, poput numera "Never Stop, Don't Let It Go To Your Head" i "Dreamer Dream On". Na Belgrade Beer Fest dolazi i Incognito, muzička senzacija i bend osoben po harmoničnoj kombinaciji rok i reggae zvuka sa eksperimentalnim jam-session elementima, koji kulminiraju u istinskom jedinstvenom i ekstatičkom muzičkom iskustvu, potvrdili su organizatori.

Partibrejkers, bend koji više od četiri decenije oblikuje domaću rok scenu, bez sumnje će napraviti svirku za pamćenje, kao i Brkovi, rok sastav koji je stvorio specifičan stil, poznat kao "PunkFolkWellness". Jedan od napoznatijih regionalnih pop muzičara, Toni Cetinski, potvrdio je takođe svoj dolazak na ovogodišnji festival piva, obećavajući odličnu svirku i sjajnu atmosferu.

Belgrade Beer Fest/promo

 

Festival, koji je prošle godine proglašen manifestacijom od značaja za Grad Beograd i koji se realizuje uz podršku Grada, biće podeljen na 10 cloud zona, među kojima su Beer market, Foof Land, Craft Beer Land, Playground, Chillground, i imaće tri bine – Main stage, Riff i Electro stage, čime je, uz bogat muzički program i više od 300 etiketa najraznovrsnijeg piva - zabava zagarantovana.

Ljubitelji dobrog zvuka i zaljubljenici u pivo od danas mogu da nabave svoje ulaznice za Belgrade Beer Fest putem sajta belgradebeerfest.com, sajta efinity.rs, besplatne aplikacije eFinity, u TC Rajićeva (I sprat) i na blagajni Štark Arene.

Naučnici Univerziteta u Tel Avivu i Arijel univerziteta u Izraelu koristili su veštačku inteligenciju da prevedu fragmente drevnih natpisa na klinastom pismu na engleski i to sa, kako kažu, visokim stepenom tačnosti. Za ovaj projekat rekli su da predstavlja "još jedan veliki korak ka očuvanju i širenju kulturnog nasleđa drevne Mesopotamije".

Naučnici su prvi prevod veštačke inteligencije sa akadskog na engleski objavili u maju u naučnom časopisu "PNAS Neksus". Njihovi rezult

Komentari (0)

Kultura