Aktuelno iz kulture

"Provedite se i uštedite": Exit na drugom mestu liste evropskih festivala prema odnosu cene i kvaliteta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/05/2023

-

12:13

"Provedite se i uštedite": Exit na drugom mestu liste evropskih festivala prema odnosu cene i kvaliteta
FoNet/EXIT Promo - Copyright FoNet/EXIT Promo

veličina teksta

Aa Aa

Britanska platforma Savoo obavila je istraživanje kako bi odgovorila na pitanje koji festivali nude najveću vrednost svojim fanovima, a od 12 najpopularnijih evropskih festivala, EXIT se našao na drugom mestu liste koja poredi cenu festivalskih ulaznica sa cenama ulaznicama pojedinačnih koncerata najvećih zvezda koje nastupaju.

Imajući u vidu hedlajnere ovogodišnjeg programa, među kojima su Wu-Tang Clan, The Prodigy, Skrillex, Dimitri Vegas & Like Mike, Eric Prydz i mnogi drugi, kao i cene festivalskih ulaznica i ulaznica za njihove pojedinačne koncerte, EXIT svojim posetiocima donosi priliku da čuju omiljene svetske zvezde uz uštedu i do 50.000 dinara, ocenjuje portal.

Pored Exita na listi evropskih festivala našli su se i Sziget i Tommorowland, a čuveni Glustonbury nalazi se na prvom mestu kao najisplativiji festival za poseticioce u Velikoj Britaniji.  

Upoređivanjem cena festivalskih ulaznica sa prosečnim cenama pojedinačnih koncerata najvećih festivalskih hedlajnera, Britanska platforma Savoo sprovela je istraživanje najpopularnijih muzičkih festivala u Velikoj Britaniji i Evropi, kako bi saznali koliko posetioci mogu da uštede posećujući svaki od njih. EXIT je na listi evropskih festivala zauzeo visoko drugo mesto, sa najpristupačnijom cenom ulaznice u odnosu na kvalitet programa, a ispod njega našli su se Primavera Sound, Tomorrowland, Mad Cool Festival, Sziget Festival,  Bilbao BBK Live, Outlook Origins Festival, Hideout Croatia i drugi.

Predvodnici najtraženije turneje na svetu The Prodigy, drum’n’bass ikone Chase and Status i gitarska senzacija Viagra Boys na Exitovu Gorki List Glavnu binu stižu prve večeri festivala, 6. jula, dok će iste večeri jedinstveni all-female koncept na mts Dance Areni predvoditi Amelie Lens, Nina Kraviz i Indira Paganotto. Gremi rekorder Skrillex nastupiće na Gorki List Glavnoj bini u petak, 7. jula, u subotu će publiku rasplesati Alesso, Rico Nasty, Claptone, Hot Since 82, Sofi Tukker, Vintage Culture i mnogi drugi, dok je poslednje veče festivala, nedelja 9. jul, rezervisano za neprikosnovene bogove hip-hopa Wu-Tang Clan, hitmejkerski dvojac Dimitri Vegas & Like Mike, ali i spektakularne nastupe koje na mts Dance Arenu donose Agents Of Time Live, Ben Bohmer Live, Keinemusik i drugi. 

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula uz podršku Gorkog Lista sleću i Michael Bibi, CamelPhat, Mind Against, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Epica, Layla Benitez, Gioli & Assia live, Marko Nastić, Tijana T, Space Motion, Coeus, Kristijan Molnar, Human Rias, Mene, Ben UFO, Avalon Emerson, Carlita, Desiree, Shimza, Cici, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice po promotivnoj ceni od 7.490 dinara, uz uštedu od 50 odsto, kao i jednodnevne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, mogu se kupiti na sajtu EXIT festivala, kao i online i na prodajnim mestima Gigs Tixa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu