Aktuelno iz kulture

Indijana Džons bez Spilberga: Harison Ford u Kanu na premijeri novog filma o čuvenom arheologu

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

22:42

Indijana Džons bez Spilberga: Harison Ford u Kanu na premijeri novog filma o čuvenom arheologu
Indijana Džons bez Spilberga: Harison Ford u Kanu na premijeri novog filma o čuvenom arheologu - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Harison Ford prisustvovao je danas kanskoj premijeri filma ''Indijana Džons i brojčanik sudbine'', 15 godina otkako je snimljen poslednji nastavak priče o arheologu avanturisti sa šeširom i korbačem.

Kako navodi Rojters, u poslednjem nastavku ''Indijane Džonsa'' igra i danski glumac Mads Mikelsen, kao i zvezda TV serije ''Flibeg'' (Fleabag) Fibi Voler-Bridž. 

Ovo je prvi film iz tog niza koji nije režirao Stiven Spilberg, a ovoga puta režiju je potpisao Džejms Mangold.

Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

 

 

Osamdesetogodišnji Ford, koji će takođe dobiti počasnu nagradu na Filmskom festivalu u Kanu za svoju bioskopsku karijeru, rekao je prošlog meseca da će mu ovo biti poslednji put da igra Indijanu Džonsa.

Agencija navodi da u poslednjem filmu Indijana Džons, zajedno sa svojom kumicom koju igra Voler-Bridž, pokušava da pronađe brojčanik koji ima moć da kontroliše vreme, kao i da je glavni negativac bivši nacista zaposlen u NASA kojeg igra Mads Mikelsen.

Datum izlaska najnovijeg filma je nekoliko puta odlagan nakon što je objavljen 2016. godine i direktan je nastavak filma ''Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje'' iz 2008. godine, koji je dobio pomešane kritike.

Film će biti prikazivan za širu publiku krajem sledećeg meseca.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura