Aktuelno iz kulture

Urnebesna priča o odrastanju: "Tajni dnevnik Adrijana Mola" uskoro u teatru "Boško Buha"

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2023

-

12:19

Urnebesna priča o odrastanju: "Tajni dnevnik Adrijana Mola" uskoro u teatru "Boško Buha"
Urnebesna priča o odrastanju: "Tajni dnevnik Adrijana Mola" uskoro u teatru "Boško Buha" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Počele su probe buduće predstave "Tajni dnevnik Adrijana Mola” prema romanu Sju Taunzend, u Pozorištu “Boško Buha”, saopšteno je iz ovog teatra za decu na društvenim mrežama.

Novi komad u dramatizaciji Milene Depolo i u režiji Tatjane Mandić Rigonat, prema planu bi trebalo da ima premijeru na samom kraju sezone – 22. juna, na  Sceni za decu.  

Glumačku ekipu čini uglavnom redovni ansambl “Boška Buhe”: Mladen Lero, Andrijana Oliverić, Stefan Bundalo, Anja Pavićević, Andrej Nježić, Relja Janković, Katarina Gojković, Uroš Jovčić, Zoran Cvijanović.  

Roman "Tajni dnevnik Adrijana Mola (13 ¾ god)" je iskren, hrabar i urnebesno duhovit pogled na životne poteškoće jednog pubertetlije. 

U svom dnevniku, on otvoreno piše o razvodu svojih roditelja, svom psu, prvom zaljubljivanju, odnosima sa vršnjacima, i o položaju neshvaćenog pesnika, svom životu neshvaćenog intelektualca, u kom smatra da se nalazi.

Ovo delo je jedan od najozbiljnih, ali i najduhovitijih, pogleda na život tinejdžera, dirljivo iskreni dnevnik tinejdžera Adrijana Mola jeste urnebesno zabavno i nezaobilazno štivo za sve generacije, smatra svetska kritika.   

Britanska autorka Sju Taunzend (1946-2014) bila je najpoznatija po slavnom književnom serijalu o Adrijanu Molu iz desetak nastavaka, a tokom života je pisala novele, humoreske, pozorišne komade, a bila je istaknuta i kao novinar.  

Autorsku ekipu predstave "Tajni dnevnik Adrijana Mola" čine: scenograf Vesna Popović, kostimograf  Ivana Vasić, kompozitor  Irena Popović, dizajner svetla Srđan Cvetković, dok scenski pokret potpisuje Anđelija Todorović, a scenski govor - dr Ljiljana Mrkić Popović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura