Aktuelno iz kulture

Od kraljice rokenrola opraštaju se pevači, Bela kuća, NASA: "Zauvek među zvezdama"

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

24/05/2023

-

23:47

Od kraljice rokenrola opraštaju se pevači, Bela kuća, NASA: "Zauvek među zvezdama"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Od američke rok i soul pevačice Tine Tarner, koja je preminula danas u 83. godini, večeras su se oprostile njene kolege, Bela kuća i NASA i uputili izraze saučeća porodici i prijateljima „kraljice rokenrola“.

"Simply the best (Jednostavno najbolja). Muzička legenda sijala je na sceni i u milionima srca kao kraljica rokenrola. Njeno nasleđe će zauvek živeti među zvezdama”, navela je američka svemirska agencija NASA aludirajući na jedan od najpoznatijih albuma i hitova Tarner “Simply the best".

NASA je poručila da će nasleđe Tarner “zauvek živeti među zvezdama”, a sa tim je saglasna portparolka Bele kuće Karin Žan-PJer koje kaže da će njena muzika nastaviti da živi.

Džo Bajden, predsednik SAD potsetio je da je Tina Tarner pre nego što je postala kraljica rokenrola bila ćerka farmera u Tenesiju i da je pevala u crkvenom horu.

"Pored toga što je bila talenat koji se pojavljuje jednom u generaciji koji je zauvek promenio američku muziku, Tinina lična snaga je bila izuzetna. Prevazilazeći nevolje, pa čak i zlostavljanje, izgradila je karijeru za vekove i život i nasleđe koji su u potpunosti bili njeni. Džil i ja šaljemo našu ljubav i molitve njenom mužu Ervinu, ostatku porodice Tarner i obožavaocima širom sveta koji danas žale za ženom za koju se slažu da je „jednostavno najbolja“.

Portparolka Bele kuće rekla je da je smrt Tine Tarner ogroman gubitak za sve koji su je voleli i muzičku industriju i istakla da je jako tužna jer je bila veliki obožavalac, preneo je Bi-Bi-Si.

Bivši američki predsednik Barak Obama oprostio se od kraljice rokenrola na Tviteru.

"Tina Tarner je bila sirova. Bila je moćna. Bila je nezaustavljiva. I bila je svoja bez izvinjenja – govorila je i pevala svoju istinu kroz radost i bol; trijumf i tragediju. Danas se pridružujemo obožavaocima širom sveta u odavanju počasti kraljici rokenrola i zvezdi čija svetlost nikada neće nestati", napisao je Obama.

I bivši predsednik SAD Bil Klinton oprostio se od zvezde na Tviteru sećanjem na njihove susrete i konstatacijom da je imala talenat, stil, energiju i autentičnost.

Frontmen Roling Stonsa Mik Džeger, koji je sa Tinom Tarner nastupao tokom "Lajv ejda" 1985. godine, rekao je da je bila "inspirativna, topla, zabavna i velikodušna".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

“Toliko mi je pomogla kada sam bio mlad i nikad je neću zaboraviti”, naveo je Džeger na Instagramu i istakao da je jako tužan zbog vesti o smrti Tarner.

Maraja Keri je poriučila da će Tina Tarner zauvek biti inspiracija svim ženama.

Na društvenim mrežama oglasio se i kanadski rok pevač Brajan Adams, koji je naveo da je "svet upravo izgubio jednog od najvećih izvođača svih vremena".

Adams, koji je sa Tarner 1985. snimio pesmu “It's Only Love”, naglasio je da će zauvek biti zahvalan za vreme koje su zajedno proveli na turneji, u studiju i kao prijatelji.

"Hvala ti što si bila inspiracija milionima ljudi širom sveta jer si govorila svoju istinu i podelila sa nama dar neverovatnog glasa”, naveo je Adams i podelio fotografiju sa pevačicom.

Od Tarner se oprostila i američka pevačica Dajana Ros, koja je rekla da je šokirana i tužna zbog vesti o smrti Tarner i podelila njihovu zajedničku fotografiju u crnim haljinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms Ross ✨ (@dianaross)

Tarner je odao počast i bivši američki košarkaš Medžik Džonson, koji je istakao da je "legendarna kraljica rokenrola" bila jedan od njegovih omiljenih umetnika svih vremena.

"Nebo je dobilo anđela", napisala je američka pevačica Sijera Prinses Vilson na društvenim mrežama.

"Počivaj u miru Tina Tarner. Hvala ti za to što si nas sve inspirisala”, zakjučila je ona.

Tarner je preminula danas u 83. godini u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, nakon duge i teške bolesti, saopštio je njen predstavnik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura