Aktuelno iz kulture

Pomera se koncert grupe Nouvelle Vague za 30. jul u Botaničkoj bašti

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

12:55

Pomera se koncert grupe Nouvelle Vague za 30. jul u Botaničkoj bašti
Pomera se koncert grupe Nouvelle Vague za 30. jul u Botaničkoj bašti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Koncert poznate francuske grupe Nouvelle Vague pomera se na nov termin i menja lokaciju, biće održan 30. jula u Botaničkoj bašti "Jevremovac" (umesto prvobitno najavljenog 22. juna na Kalemegdanskoj tvrđavi), saopštili su organizatori. 

Ulaznice za koncert na Kalemegdanu važe i za koncert 30. jula u Botaničkoj bašti, a ukoliko neko želi, može vratiti kartu na mestu na kome je ulaznica kupljena.

Ulaznice za koncert Nouvelle Vague mogu se nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn na tickets.rs.

 Sa nekoliko studijskih albuma i opsežnim globalnim turnejama pod svojim imenom, Nouvelle Vague je proslavio 19. godišnjicu, uz pauzu od nekoliko godina zbog situacije u svetu.

Prva dva albuma grupe, Nouvelle Vague (2004) i Bande A Part (2006), definisala su njihov jedinstveni zvuk sa Bossa verzijama klasika Novog talasa.

Njihov treći album NV3 (2009) sadržao je saradnju sa Martinom Gorom iz Depeche Mode, Ianom McCullochom iz Echo and the Bunnimen, Terri Hall iz The Specials i Barrijem Adamsonom. 

Kasniji hvaljeni albumi objavljeni su 2010, 2016. i 2019. godine, a bend je nastupao pred oduševljenom publikom širom sveta tokom svoje 19-godišnje karijere. 

U 2018. produkcija Nouvelle Vague-a otkrila je da se bend vraća svojim korenima: akustična gitara, nekoliko klavijatura, malo ambijenta i dve pevačice.  

Sa nedavnom smrću osnivača Olivijea Liboa, postava benda je ponovo preuređena. Nouvelle Vague  nastupaju 30. jula u Botaničkoj bašti "Jevremovac" od 20.30.

Komentari (0)

Kultura