Aktuelno iz kulture

Bend "Ming" otvorio drugi dan festivala "Jazz in the garden" u Botaničkoj bašti

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2023

-

18:33

Bend "Ming" otvorio drugi dan festivala "Jazz in the garden" u Botaničkoj bašti
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

 Na programu drugog dana muzičkog festivala "Jazz in the Garden" u Botaničkoj bašti "Jevremovac" danas nastupaju vrhunski domaći i strani džez muzičari iz Portugala, Italije i Amerike.

Nastupom vokalnog kvarteta "Ming", na čijem su repertoaru autorske kompozicije i popularni džez standardi, otvoren je drugi dan trećeg po redu festivala u beogradskoj bašti.

"Ming" neguje vokalni džez, osvrćući se na tradicionalni zvuk, prožet modernijim harmonijama i aranžmanskim rešenjima.

Kako kažu iz direkcije Festivala, upravo to je i najveća snaga "Jazz in the Garden", manifestacije koja je od prvog izdanja postala svojevrsna platforma za promociju domaćeg džeza.

Posetioci bašte "Jevremovac" od 17:30 sati mogli su da čuju portugalsku džez pevačicu Amaliju Baraona, koja će predstaviti svoj četvrti studijski album "Everyday a Little Love“, u pratnji renomiranih internacionalnih džez muzičara. 

Nju je pratio internacionalni sastav koji su činili pijanista Vasil Hadžimanov, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Klaudio Infante.

Predviđeno je da tokom dana nastupe i "Bojan Cvetković Quartet", "A.MA Records Serbian Wave f. Alberto Parmegiani", "Fish in Oil" i "Uroš Perić & Big Band RTS".

Koncert specijalno napravljen ove godine za "Jazz in the Garden" okupiće neke od najtalentovanijih srpskih džez muzičara koji snimaju za italijansku diskografsku kuću A.Ma Records, a na sceni će im se pridružiti i ugledni italijanski džez gitarista Alberto Parmegiani.

Bend "Fish in oil" će predstaviće publici svoj peti album "Basamak“, za kažu da im je posebno važan zbog činjenice da je poslednji koji su snimili sa nedavno preminulim stalnim članom, perkusionistom Veljkom Nikolićem, poznatim kao Papa Nik.

Do sada najambicioznije izdanje festivala okupilo je više od 80 muzičara iz Srbije i sveta, a na više scena u prostoru Botaničke bašte tokom dva dana planirano je održavanje 14 koncerata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura