Aktuelno iz kulture

"Došlo je vreme da zatvorimo krug": Bend "The Eagles" najavio dugu oproštajnu turneju

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2023

-

18:03

"Došlo je vreme da zatvorimo krug": Bend "The Eagles" najavio dugu oproštajnu turneju
"Došlo je vreme da zatvorimo krug": Bend "The Eagles" najavio dugu oproštajnu turneju - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki rok sastav "The Eagles" najavio je da će koncertom 7. septembra u njujorškoj dvorani Madison skver garden početi svoju oproštajnu turneju nazvanu "The Long Goodbye". 

"The Eagles su imali čudesnu 52-godišnju odiseju, nastupajući za ljude širom sveta, održavajući muziku živom, uprkos tragičnim gubicima... Naš put je trajao duže nego što smo mogli zamisliti. Ali sve ima svoje vreme, a sada je vreme da zatvorimo krug", saopštio je sastav kog predvodi bubnjar i pevač Don Henli (Henley).

Za sada su najavljeni koncerti u 12 gradova Severne Amerike, od septembra do novembra, među kojima su Boston, Denver i Atlanta, a "The Eagles" su naveli da je oproštajna turneja još uvek u fazi planiranja, jer će u zavisnosti od potražnje za ulaznicama zakazivati dvorane za više večeri ili se vraćati u iste gradove.

"Ovo je naša labudova pesma, ali muzika ide dalje", saopštio je sastav poznat po kantri uticajima, izuzetno tiražnim albumima i brojnim hitovima kakvi su "Hotel California", "Take It Easy", "Wichey Woman", "Lyin' Eyes", "Desperado" i "Take It To the Limit".

"The Eagles" su osnovali 1971. godine u Los Anđelesu Henli, gitaristi Glen Frej (1948-2016) i Berni Lidon, kao i basista Rendi Majsner. 

Naknadno, bendu su se pridružili gitarista Don Felder, i nakon odlaska Lidona Džo Volš, a Majsnera je zamenio Timoti B. Šmit. Grupa se raspala 1980. a okupili su se 1994, da bi nekoliko godina kasnije Felder bio otpušten, a Frej je preminuo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura