Aktuelno iz kulture

Nagrada Asocijacije filmskih festivala Srbije filmovima "Da li ste videli ovu ženu" i "Sneg i medved"

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

15:59

Nagrada Asocijacije filmskih festivala Srbije filmovima "Da li ste videli ovu ženu" i "Sneg i medved"
Nagrada Asocijacije filmskih festivala Srbije filmovima "Da li ste videli ovu ženu" i "Sneg i medved" - Copyright Prinstscreen Vimeo/Non-Aligned Films

veličina teksta

Aa Aa

Filmovima "Da li ste videli ovu ženu" i "Sneg i medved" večeras (21:00) će biti svečano uručene nagrade Asocijacija filmskih festivala Srbije (AFIFS) na Festivalu evropskog filma Palić, najavili su danas organizatori.

Koreditelj "Da li ste videli ovu ženu" Dušan Zorić rekao je na festivalskoj konferenciji za novinare da voli kada se ljudima svidi njihov debitantski film, ali da je sa kolegom Matijom Gluščevićem očekivao da će biti podeljenih reakcija.

"Takav je film. Nekome se sviđa, nekom ne", rekao je Zorić o filmu koji će sutra biti prikazan u okviru Palićkog festivala.

"Da li ste videli ovu ženu" govori o srednjovečnoj ženi koja pokušava iskočiti iz svoje kože, a glavna uloga je poverena Kseniji Marinković. Gluščević je istakao da su film radili rediteljski i scenaristički zajedno jer su srodne duše, i dok neki ne mogu raditi u paru, njima je tako bilo "mnogo zabavnija", jer se vodi dijalog i dobije se reakcija da li je neka ideja zanimljiva ili ne.

"Na početku, posle svakog kadra odemo u ćošak i dogovorimo se šta ćemo da kažemo glumcima. Ali kako je vreme prolazilo, nije bilo potrebe. Osećali smo i znali šta radimo", naglasio je Gluščević. 
Zorić je rekao da trenutno rade na zajedničkom projektu, ali i neke odvojene, pošto su u pitanju različiti formati i teme.

"Mislim da ćemo Matija i ja uvek da se bavimo ljudima koji su sa margine i koji nešto potiskuju takvi nas junaci zanimaju. Ljudi koji su previše uspeli nisu previše inspirativni", rekao je Zorić.

Srpsko-nemačko-turska koprodukcija "Sneg i medved" (Kar Ve Ayi) je opisana kao misterija smeštena u ruralnu Tursku, a koproducenti Miloš Ivanović i Andrijana Sofranić Šućur su najavili da će u septembru ući u bioskopsku distribuciju.

Debi rediteljke Selčen Ergun biće prikazan na Paliču u četvrtak, a prema rečima Sofranić Šućur "Sneg i medved" je pored FEST-a, prikazan i na festivalima u  Torontu, Marakešu i Antaliji,  putuje i dalje.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu