Aktuelno iz kulture

Greta Gervig otkrila da li planira nastavak filma "Barbi": "Ni u najluđim snovima nisam zamišljala ovako nešto"

Komentari

Autor: Variety

27/07/2023

-

12:21

Greta Gervig otkrila da li planira nastavak filma "Barbi": "Ni u najluđim snovima nisam zamišljala ovako nešto"
Barbi - Copyright Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Rediteljka Greta Gervig, autorka novog filma "Barbi" o najpopularnijoj lutki na svetu, rekla je za Njujork tajms, da uprkos uspehu ovog ostvarenja, trenutno nema u planu snimanje nastavka.

Gervig, koja potpisuje i takođe uspešne "Male žene" i "Lady Bird", rekla je da na kraju svakog filma koji radi ima osećaj da više nikada neće imati neku drugu ideju.

"Sve što sam ikada želela da učinim, uspela sam. Ne bih da uništim nečiji san, ali za mene je u ovom trenutku mogućnost snimanja nastavka ravna nuli", rekla je rediteljka, preneo je Variety.

"Barbi" se prikazuje u svetkim bioskopima od prošlog vikenda, a od tada je oborila nekoliko rekorda. U Americi je zaradila 155 miliona dolara, što je najveći uspeh u prvom vikendu prikazivanja nekog filma u 2023. godini, a takođe je najbolji premijerni vikend filma koji je režirala žena.  

Što je još važnije, oboren je i rekord za najveću zaradu na početku prikazivanja za film koji nije nastavak, rimejk ili film o superherojima.

Gervig je priznala da je "ostala bez reči" zbog dočeka njenog ostvarenja.

"Bila sam u Njujorku i provela dva dana samo proveravajući različite bioskope i pazeći da slika izgleda lepo. Pokušavam da prepustim kontrolu, što je teško, ali iskreno, bilo je neverovatno na svakom koraku videti ljude u ružičastom. Ni u najluđim snovima nisam zamišljala ovako nešto", rekla je rediteljka.  

Ona trenutno radi na projektu "Letopisi Narnije" za Netfliks, ali više detalja o tome nije poznato. U svakom slučaju, reč je o ekranizaciji neke od sedam knjiga C.S. Luisa koje su ranije više puta adaptirane, a poslednji put u uspešnim Diznijevim filmovima: "Lav, veštica i orman", "Princ Kaspijan" i "Putovanje namernika zore".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura