Aktuelno iz kulture

Raspisan konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Malmeu

Komentari

Autor: RTS

01/08/2023

-

17:22

Raspisan konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Malmeu
Raspisan konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Malmeu - Copyright Pixabay, Promo

veličina teksta

Aa Aa

Javni servis Srbije raspisao je konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2024.

"RTS potvrđuje učešće na 'Pesmi Evrovizije' u Švedskoj 2024. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. novembra 2023. godine", stoji u saopštenju.

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo samostalno da izabere kompoziciju.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2024" obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju, po evrovizijskom principu 50% - 50%. Kompozicija koja bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Srbije i RTS-a na takmičenju „Pesma Evrovizije 2024".

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju u Malmeu 2024. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1. novembra 2023. godine putem ovog linka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura