Aktuelno iz kulture

Bend "Koikoi" gostuje u Vranju u okviru Međunarodnog dana mladih

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2023

-

09:37

Bend "Koikoi" gostuje u Vranju u okviru Međunarodnog dana mladih
Bend "Koikoi" gostuje u Vranju u okviru Međunarodnog dana mladih - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Domaći alternativni rok bend "Koikoi" održaće koncert 12. avgusta u Omladinskom kulturnom centru (OKCE) u Vranju u okviru proslave Međunarodnog dana mladih.

Osim navedenog sastava, di džej set će imati Emica, nastupiće i bend "Sky Hook" iz Niša, kao i di-džejevi iz Vranja - Mury, Rasko, Filip i Lex.

Muzički događaj organizuju Grad Vranje, KZM i omladinska grupa "Ključ", a ulaz je besplatan.

Srpski post-pank alternativni psihodelični indie rok sastav "Koikoi" nastao je 2017. godine, a od 2019. su krenuli da intenzivno nastupaju uživo, što je publika pozitivno prihvatila i pozdravila, tako da su se našli na "Hali Gali" festivalu i istoimenoj kompilaciji nezavisnih mladih bendova.

Grupu čine - poznati glumac Marko Grabež (vokal, gitara), Emilija Đorđević (rodom iz Vranja, bas gitara, vokal), Ivana Miljković (sintisajzer, vokal) i Ivan Pavlović Gizmo (bubanj).

Svoj prvi i do sada jedini album "Pozivi u stranu" (2021) donosi 10 autentičnih pesama koje su stvarali svi zajedno kao komuna kreativaca.

Učestvovali su na svim našim najvećim muzičkim festivalima kao što su Arsenal Fest (2022), Exit (2022), Beer Fest (2023), imali rasprodate solo koncerte u Beogradu (Dom omladine), Novom Sadu, ali su gostovali i na"In Music Festu" u Zagrebu i u drugim gradovima Hrvatske.

Takođe su svirali i na festivalu "Eurosonic Noorderslag 2023" u Groningenu (Holandija).

"Koikoi" je ove godine prvi put učestvovao u komponovanju muzike za predstavu "Otac" francuskog pisca Florijana Zelera, u režiji Paola Mađelija, u produkciji pozorišta Atelje 212.

Pevač i gitarista Marko Grabež je i igrao u tom komadu, a inače je stalni član Ateljea 212, gde igra u mnogim predstavama ("Noževi u kokoškama", "Pristanak", "Amsterdam", "Kao sve slobodne devojke").

Nakon filma i serije "Nečista krv" (2021) Milutina Petrovića, prema delima Bore Stankovića, i druge sezone serije "Senke nad Balkanom" (2019) Dragana Bjelogrlića, Grabež je postao sve traženiji glumac, tako da je bio aktuelan sa filmom "Usekovanje" (2022) debitanta Siniše Cvetića, a do kraja godine publika će ga gledati i u ostvarenju "Pukotina u ledu" Maje Miloš i drugoj sezoni krimi serije "Tajkun".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu