Aktuelno iz kulture

Festival na kom se diše punim plućima: Počinje Mountain Music Fest na Divčibarama

Komentari

Autor: Nataša Jovanović, Euronews Srbija

11/08/2023

-

10:17

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Osmi Mountain Music Fest počinje večeras na Divčibarama i trajaće do 13. avgusta. Za tri festivalska dana, na oko 1.000 metara nadmorske visine, nastupiće 20 izvođača, a festivalske kapije otvaraju se danas u 17 časova.

Direktor festivala Matija Tripković podseća da već u 14 časova posetioci mogu da zamene svoje karte za festivalsku narukvicu.

"Prvi nastupaju Dua Dolores, nakon toga ćemo slušati Bijesove, zatim Darka Rundeka i Ekipu i prvi festivalski dan zatvara DJ MKDSL sa svojim projektom Kluboslavija", kaže Tripković za Euronews Srbija.

Mountain Music Fest/Promo

 

Subota je, prema njegovim rečima, glavni festivalski dan, a izvođači će nastupati na tri bine - Glavnoj, "Brezi" i "Vinyl" bini.

"Na Glavnoj bini ćemo ugostiti Ramba Amadeusa, Kandu Kodžu i Nebojšu, Zoster, Prti BG i na posletku Gobline. Na najmlađoj bini 'Brezi' imamo Funkier Project, potom Milovana i prijatelje, dok će zatim nastupiti ekipa DJ-eva iz Beograda, Nevena Jeremić i Luton & Šćepine vragolije. Na 'Vynil' bini će ploče vrtiti kolektiv White City Soul, Đorđe Stajkić, Chvare i Dirty Hairy", kaže naš sagovornik.

Mountain Music Fest/Promo

 

Međutim, na festival čiji je ovogodišnji slogan "Vidimo se na planini", ne dolazi se samo zbog muzičkog programa.

"Specifičnost Mountain Music Festa su dodatni sadržaji u našoj Čudesnoj šumi. Kao i svake godine, dodatni sadržaji su podeljeni u četiri kategorije - Avantura, Kreativne radionice, Umetnost i Popularna nauka, tako da ćemo imati različite aktivnosti, od Avantura-parka i Zip-lajna, do pravljenja skulptura od gline, crtanja po telu i iznenađenja za naše najmanje posetioce festivala", najavljuje Tripković.

Mountain Music Fest/Promo

 

Kao i svih prethodnih godina, ulaz za decu do 10 godina je besplatan, dok će ostali svoje karte moći da kupe na svim ulazima na festival. Ipak, organizatori pozivaju sve posetioci da kupe ulaznice u preprodaji, na svim prodajnim mestima Tickets.rs. kako bi se smanjile gužve. Što je najvažnije, za vikend se najavljuje lepo vreme.

"Ove godine Mountain Music Fest vraća se u punom sjaju i pozvao bih sve da isprate dodatne sadržaje, ali i lajnap koji je možda i najbolji u ovih osam godina koliko se festival održava", zaključio je naš sagovornik. 

Komentari (0)

Kultura