Aktuelno iz kulture

Margo Robi će dobiti impresivnu platu za ulogu Barbi: Može li "Barbika" oboriti rekord Sandre Bulok?

Komentari

Autor: Variety

15/08/2023

-

22:57

Margo Robi će dobiti impresivnu platu za ulogu Barbi: Može li "Barbika" oboriti rekord Sandre Bulok?
Margo Robi - Copyright Tanjug/AP/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Margo Robi je bogato nagrađena za ključnu ulogu u oživljavanju Barbi u istoimenom filmu, koji već nedeljama obara rekorde na svetskim bioskopskim blagajnama. 

Zvezda i producentkinja jednog od najvećih filmskih hitova 2023. godine, zaradiće oko 50 miliona dolara u vidu plate i bonusa, piše Variety, pozivajući se na izvore bliske glumici.

Greta Gervig, rediteljka i koscenaristkinja filma, takođe će dobiti bonuse zbog velikog uspeha "Barbi". 

Film je za mesec dana prikazivanja na američkim blagajnama inkasirao 526,3 miliona dolara, kao i 657,6 miliona u ostatku sveta, što ukupno daje 1,16 milijardi dolara. Iznos će svakako biti i veći, jer film ostaje na repertoaru bioskopa u većem delu planete. 

"Barbi" je trenutno drugi po zaradi film u istoriji studija "Vorner Bros", odmah posle ostvarenja "Hari Poter i relikvije smrti - Drugi deo", a oborio je i istorijski rekord po zaradi za filmove koje su režirale žene.

Osim što je igrala glavnu ulogu, Robi je producirala film preko svoje kompanije "LuckyChap Entertainment" koju je osnovala 2014. sa svojim sadašnjim suprugom Tomom Akerlijem i prijateljima Džouzijem Meknamarom i Sofijom Ker. 

Misija kompanije je da prenosi priče o ženama na filmsko platno i podržava ženske autore iz sveta kinematografije. Iz njihove kuhinje su i film "Žena koja obećava", inače nominovan za Oskara, kao i Netfliksova serija "Služavka". 

Margo Robi dva puta je nominovana za prestižno filmsko priznanje - za ulogu u ostvarenjima "Ja, Tonja" i "Bombshell". 

Proslavila ju je uloga u filmu Martina Skorsezea "Vuk sa Vol Strita", a komercijalni upeh doneli "Odred otpisanih" i "Bilo jednom u Holivudu". Ipak, nijedan od tih filmova nije imao tako veliki odjek ako "Barbi".

Zanimljivo je da među glumicama rekod po zaradi drži Sandra Bulok, koja je za film "Gravitacija" dobila 70 miliona dolara na ime plate i bioskopskih bonusa. 

Treća je Kameron Dijaz za ulogu u "Lošoj učiteljici", koja je kao Elizabet Holsi u tom filmu dobila platu od samo milion dolara, a sve ostalo zaradila na ime bioskopskih bonusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu