Aktuelno iz kulture

Međunarodni festival fotografije "24. Kadar" od 25. do 29. avgusta u Novom Sadu: 24 fotografa imaju 24 sata za 24 kadra

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2023

-

22:33

Međunarodni festival fotografije "24. Kadar" od 25. do 29. avgusta u Novom Sadu: 24 fotografa imaju 24 sata za 24 kadra
Nemački umetnik priznao da je njegovu pobedničku fotografiju stvorila veštačka inteligencija - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnji jubilarni 10. Međunarodni festival fotografije "24. Kadar" biće otvoren sutra i trajaće do 29. avgusta u Novom Sadu, najavili su organizatori. 

Festival će biti sav u znaku broja 24, tako da će okupiti 24 fotografa iz sedam evropskih zemalja: Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. 

Pravila takmičenja nalažu da svaki učesnik dobije listu od 24 teme na koje treba da odgovori jednom, najboljom fotografijom.  

Učesnici bi trebalo da u toku 24 sata, snime sve teme, a minimalno obrađene fotografije predaju na zvaničan sajt festivala. 

Pristigle radove ocenjivaće 24 člana žirija, takođe iz nekoliko evropskih zemalja, a najbolje fotografije biće postavljene na sajtu festivala www.frame24.org . 

Festival organizuje Udruženje Foto komuna "24. Kadar" koje je tokom prethodnih devet godina u Novi Sad dovelo fotografe iz mnogih zemalja, i njima je fotografija ljubav, način života i izražavanja, tako da ovim takmičenjem oni donose kulturu i duh svojih sredina. 

Cilj festivala fotografije je da razvije fotografsku umetnost i kulturu, unapredi kulturne vrednosti i promoviše tradiciju, turizam i gostoprimstvo Novog Sada.  

Sve teme su vezane za Novi Sad i biće snimljene u ovom glavnom gradu Vojvodine. 

Program takmičarskog dela će početi sutra od otvaranjem festivala u Izložbenom prostoru Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Tokom trajanja festivala biće održane besplatne foto radionice na teme Portret, Fotografska kompozicija, Akt, koje uključuju teoriju i praktičan rad. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu