Aktuelno iz kulture

"Danse Macabre": Grupa Duran Duran objavila prvi singl sa novog albuma

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

14:02

"Danse Macabre": Grupa Duran Duran objavila prvi singl sa novog albuma
Duran Duran - Copyright Tanjug/AP/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Britanski bend Duran Duran objaviće 27. oktobra novi album pod nazivom "Danse Macabre“, a prvi istoimeni singl predstavila je danas.

Postavu na predstojećem, 16. studijskom albumu benda koji je obeležio osamdesete godine prošlog veka, čine Sajmon Le Bon, Nik Rouds, Džon Tejlor i Rodžer Tejlor.

U izradi albuma učestvovali su i gosti među kojima su bivši gitaristi grupe Endi Tejlor i Voren Kukurul, dugogodišnji producent grupe Nil Rodžers i Viktorija De Angelis iz italijanskog benda Maneskin, prenosi Bilbord.

Predstavnik grupe Duran Duran naveo je u saopštenju da "Danse Macabre", najavljen u martu kao "poseban novi muzički projekat", predstavlja konceptualni album za Noć veštica i da je podstaknut "jednim specijalnim nastupom" u Las Vegasu 31. oktobra 2022. godine.

Kako je rekao, album predstavlja saundtrek "za njihovu ultimativnu zabavu za Noć veštica" i sadrži tri nove kompozicije, ali i obrade pesama Bili Ajliš, kao i grupa Talking Heads, The Rolling Stones i Siouxsie And The Banshees.

"Na albumu je 13 pesama, kojima Duran Duran otkriva svetle melodije iz tame, spajajući nove pesme, tematske obrade i novo osmišljene verzije sopstvenih sablasnih klasika“, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu