Aktuelno iz kulture

Niš od večeras balkanska prestonica pozorišta, počinje "Teatar na raskršću"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2023

-

09:58

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", koji okuplja pozorišta sa Balkana, počinje večeras u niškom Narodnom pozorištu i trajaće do 10. septrembra. U takmičarskom delu publika će moći da pogleda šest predstava iz Srbije i regiona. 

Spasoje Ž. Milovanović, direktor festivala i Niškog narodnog pozorišta za Euronews Srbija najavljuje bogat prateći program - razgovore o predstavama, tribine i promocije knjiga.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Ideja kroz ovaj festival jeste da se pozabavimo klasičnom literaturom i da vidimo šta ona danas za nas znači. Nekako smo zajedničkim snagama prepoznali šta je to danas klasična literatura. Večeras počinjemo sa Magbetom, u narednim danima nas čekaju Škrtac, Noćna frajla, Pokojnik, Lepa Vida, Gospođica i, na kraju Dekameron koji će biti odigran u čast nagrađenih", rekao je.

Kako dodaje, ovo je četvrta godina festivala i želja organizatora je da se kroz pozorište šalju poruke o uvažavanju i normalnoj komunikaciji. Milovanović takođe kaže i da "Teatar na raskršću" od ove godine ima status manifestacije u oblasti kulture od značaja za Grad Niš.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Nadam se da će rasti u svim pravcima. Pre svega da ne zavisi od bilo kakve želje nekog sadašnjeg ili budućeg upravnka ili vlasti. Ineresovanje je veliko. Kompleti su otišli jako brzo, ostale su neke pojedinačne karte", zaključio je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu