Aktuelno iz kulture

Glumica Jana Ivanović o nagradi za ulogu u filmu "Što se bore misli moje": Priznanje znači da ste na dobrom putu

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

10:25

Glumica Jana Ivanović o nagradi za ulogu u filmu "Što se bore misli moje": Priznanje znači da ste na dobrom putu
Jana Ivanović - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Film "Što se bore misli moje", koji govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu, beogradska publika premijerno videti u sredu 20. septembra u MTS Dvorani. Dan kasnije, film će se naći i u Novom Sadu, a u petak u Nišu.

Glumica Jana Ivanović igra u ovom ostvarenju reditelja Milorada Milinkovića igra Katarinu Konstantinović, "intrigantan i zanimljiv ženski lik", u koju je bio zaljubljen knez Mihailo.

"Ono što je još zanimljivije - on joj je bio rođak. Specifična priča. Ona je bila jak ženski lik. Po slikama možemo videti da nije bila neka lepotica, ali je zračila unutrašnjom lepotom. Svojim šarmom i inteligencijom je osvajala muškarce", ispričala je glumica u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Ivanović je rekla da je gradeći lik o kome nema video i tonski snimaka imala slobodu da se zaigra i da sa rediteljem Miloradom Milinkovićem i njegovim koscenaristom Dragoljubom Stojkovićem domašta neke stvari vezano za njen lik.

Prema njenim rečima, puno je značila i podrška partnera Dragana Mičanovića, koji igra Mihaila Obrenovića, kao i Nataše Ninković i Nebojše Dugalića, "koji su u toj igri  irazmeni dosta pomogli".
Sa Mićanovićem je bilo "bilo divno raditi", pripremali su se samostalnim i probama sa Milinkovićem, a Ivanović dodaje da je njegov knez Mihailo "vrlo zanimljiv lik, istorijski vrlo značajna ličnost za Srbiju, koja je gledala ispred svog vremena".

Prema njenim rečima, film je pun predivnih kostima koji mu daju dodatnu lepotu, a "raditi epohu je zanimljivo, ali je gluma uvek ista".

Specijalno priznanje za ulogu u "Šta se bore misli moje" na nedavnim Filmskim susretima u Nišu, je za Ivanović "velika čast", pošto se radi o festivalu sa dugom tradicijom.

"Umetnik uvek ima dozu sumnje. Ja sam na početku, ali verujem da ta doza sumnje uvek postoji u vama i baš zato priznanje znači da ste na dobrom putu, da nastavite da radite na sebi i da to što radite ima smisla", priznala je glumica.

Ivanović u oktobru očekuje rad na seriji "Sumpor" gde će igrati Vidu, koja se žrtvuje zarad svoje porodice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura