Reflektor

Snima se dokumentarac o Ediju Marfiju: Stotine sati o životu komičara

Komentari

Autor: Collider

30/07/2021

-

16:20

Snima se dokumentarac o Ediju Marfiju: Stotine sati o životu komičara
Edi Marfi - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Edi Marfi, filmska zvezda koga mnogi smatraju i najvećim stend-up komičarem svih vremena, biće tema novog dokumentarnog filma u režiji Angusa Vola, koji je osvojio nagradu "Oskar" za najbolju montažu i to filmova "Društvena mreža" i "Devojka sa tetovažom zmaja", piše Collider.  

Ovaj dokumentarac, koji potpisuju producenti Džon Dejvis i Džon Foks, trebalo bi da predstavi jedan intimni pogled na Edija Marfija i njegov povratak stend-ap komediji.  

Ovaj dvojac je sa Marfijem snimio pet filmova, između ostalog i "Doktora Dulitla", a novi projekat na kom rade poslednje dve i po godine nazvan je "Poslednja borba".

"Ono zbog čega smo Džon i ja zaista uzbuđeni je to što upravo snimamo dokumentarni film o Ediju Marfiju. Sa Edijem smo snimili pet filmova i volimo ga kao osobu, volimo ga kao izvođača. Obožavamo ga i radimo njegov poslednji stend ap", rekao je Dejvis.

Kako producenti kažu, planove je poremetila pandemija i Marfijev povratak na scenu očekuju jednom kad se pandemija okonča. Ali do tada se uveliko radi i priprema dokumentarac.

"Snimamo sate i sate sa njim o njegovim počecima, razmišljanjima o komediji, o tome koji su ga sve ljudi inspirisali... Već imamo stotine sati sa Edijem, koji se otvorio i iz srca progovorio", rekao je Dejvis, dodajući da će u filmu učestvovati i veliki komičari koji se uticali na Marfija.

"Biti toliko blizak geniju komedije, jedna je od velikih privilegija u ovom poslu", zaključio je producent.

Za sada se ne zna da li će dokumentarac biti u formi dvočasovnog filma ili pak kao serija od 10 ili 15 epizoda, po uzoru na dokumentarac koji je rađen o Majklu Džordanu.

Komentari (0)

Kultura