Reflektor

Studentski filmski kamp "Interakcija" ove godine preispituje granice koje se nalaze pred savremenim čovekom

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2021

-

17:54

Studentski filmski kamp "Interakcija" ove godine preispituje granice koje se nalaze pred savremenim čovekom
Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“ - Copyright film-art.org

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija" biće održan od 8. do 23. avgusta u zapadnoj Srbiji i okupiće 12 mladih filmskih stvaralaca iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Poljske, Novog Zelanda, Estonije, Egipta i Rusije.

"U vremenu pandemije koja nas primorava na život sa brojnim ograničenjima, ovogodišnji kamp 'Interakcija' biće mesto na kome će učesnici, koristeći bezgranične mogućnosti dokumentarnog filma, preispitivati granice koje se postavljaju pred savremenog čoveka", stoji u saopštenju organizatora kampa.

Uvodna radionica biće održana u Kulturnom centru Beograda, nakon čega će studenti režije, kamere, dizajna zvuka i montaže otputovati u Čačak i Užice, gde će snimiti tri dokumentarca na temu "Bez ograničenja".

Po završetku snimanja (15. avgusta), učesnici će se okupiti u Požegi, gde će montirati filmove, ali i učestvovati u pratećim aktivnostima kampa.

U okviru programa "Interskrin" učesnici će imati priliku da pogledaju filmove svojih kolega, izabrane dokumentarce snimljene tokom prethodnih godina u kampu, ali i filmove afirmisanih dokumentarista iz zemlje i inostranstva, nakon čega će biti održani razgovori sa autorima filmova.

Premijera filmova snimljenih tokom kampa biće održana 23. avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Ovogodišnji kamp realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, producentske kuće Sinamon Films i Studentskog centra Užice.

Tokom 15 godina realizacije kampa, u projektu je učestvovalo 249 učesnika iz 56 zemalja, snimljeno 50 dokumentaraca i osvojeno više od 20 nagrada na filmskim festivalima.

Komentari (0)

Kultura