Reflektor

Priča o zlikovcu koji ostaje zlikovac: Snima se ekranizacija prednastavka serijala "Igre gladi"

Komentari

Autor: Insider

10/08/2021

-

11:22

Priča o zlikovcu koji ostaje zlikovac: Snima se ekranizacija prednastavka serijala "Igre gladi"
Donald Saderland - Copyright Prinstscreen YouTube/Movieclips

veličina teksta

Aa Aa

Snima se adaptacija prednastavaka serijala "Igre gladi", šest godina nakon što je poslednji film te franšize premijerno prikazan u bioskopima.

Priča o Ketnis Everdin, koja se bori protiv represivnog klasnog sistema u budućnosti dobila je svoj prednastavak u vidu romana "Balada o ptici pevačici i zmiji", (Vulkan) koji je usredsređen na predsednika Snoua.

Snimanje bi trebalo da počne sledeće godine, a film će se naći u bioskopima 2023. ili 2024. godine.

Iz knjige saznajemo da je 18-godišnji Koriolan Snou i sam nekada bio mentor i to na desetogodišnjim Igrama gladi, ali za razliku od mnogih drugih priča koje su poslednjih godina "rehabilitovale" imaginarne zlikovce ("Džoker", "Zlica"...), ovde Snou ostaje onakav kakav ga znamo.

"Balada o ptici pevačici i zmiji" smeštena je u period od 64 godine pre prve knjige "Igre gladi" i prikazuje mnogo mračniji svet, a igre mnogo brutalnije, piše Insajder.

Reditelj filmova "Igre gladi" Frensis Lorens i ovog puta se vraća u rediteljsku stolicu, ali još nije poznata glumačka podela. Čak se ni Donald Saderlend koji igra Snoua u filmskoj franšizi, verovatno neće vratiti ulozi, jer se knjiga fokusira samo na jednu godinu iz tinejdžerskog doba tog zlikovca.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura