Reflektor

2Cellos poslednji put na turneji pod tim imenom: Čuveni gudački duo na proleće stiže u Beograd

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2021

-

21:12

2Cellos poslednji put na turneji pod tim imenom: Čuveni gudački duo na proleće stiže u Beograd
2Cellos - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poznati gudački dvojac 2Cellos nastupiće održaće koncert 23. maja 2022. godine u Štark areni, u okviru svoje poslednje zajedničke turneje pod tim imenom.

Nakon što su proveli poslednjih deset godina zajedno kao 2Cellos, objavili šest studijskih albuma, skupili milijarde strimova, nastupili na kultnim lokacijama širom sveta i prodali skoro milion karata za svoje električne nastupe uživo, duo Luka Šulić i Hauser najavljuje sledeći deo svetske turneje kao "vrhunac svega što su postigli kao 2Cellos".

"Ovo će biti naši najveći koncerti, koje sviramo pred najviše publike. Zajedno smo se popeli na planinu i dostigli vrhunac onoga što možemo zajedno. Sve što smo dosad naučili zajedničkim sviranjem, utkaćemo u ove datume. Biće intenzivni, biće snažni, biće dirljivi, biće emotivni. Uložićemo sve u njih - a onda možemo ostaviti 2Cellos na miru", saopštili su muzičari.


2Cellos privukli su pažnju svetske javnosti svojim  izvođenjem pesme "Smooth Criminal" Majkla Džeksona na Jutjubu 2011. godine, a od tada su ukupno prikupili neverovatnih 1,3 milijarde pregleda na toj društvenoj mreži.

Beleže preko jedne milijarde strimova, a prodali su gotovo milion ulaznica za svoje nastupe širom sveta.

2Cellos izgradili su reputaciju grupe koja ruši granice između muzičkih žanrova, od klasične i filmske muzike, do popa i roka, a nastupali su u čuvenim koncertnim salama kao što su njujorška Radio City Music Hall, londonska Royal Albert Hall i u Sidnejskoj operi. Svirali su zajedno sa muzičkim velikanima Stivenom Tajlerom, Andreom Bočelijem, sa grupama Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i mnogim drugim. 

Takođe, legendarni pevač Elton Džon je izabrao 2Cellos i za predgrupu i za deo svog benda na koncertima.

Ulaznice za koncert u Beogradu biće u prodaji preko mreže Ticket Vision.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura