Reflektor

Zvezde britanske scene u priči o čudesnom životu Vilija Vonke, vlasnika najslavnije fabrike čokolade na svetu

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

03/10/2021

-

13:01

Zvezde britanske scene u priči o čudesnom životu Vilija Vonke, vlasnika najslavnije fabrike čokolade na svetu
Rovan Aktinson i Olivija Kolman - Copyright profimedia, Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

U Londonu je počelo snimanje filma "Wonka" (Vonka), koji je opisan kao prednastavak hit ostvarenja "Čarli i fabrika čokolade".

Kako Hollywood reporeter piše, uz Timotija Šalamea koji trenutno važi za jednog od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, u ovom ostvarenju će igrati i glumačke gromade Rouan Atkinson i Olivija Kolman.

Studio "Vorner Bros" je objavio da je u glumačkoj postavi i višestrukonagrađivana britanska glumica Sali Hokins, a da je u pitanju priča koja istražuje "živopisni, čak mistični početak maštovitog  pronalazača pre nego što je postao slavan po svojim neverovatnim i ukusnim slatkim đakonijama". 

Dakle, radnja "Wonka" se odvija pre dešavanja iz nagrađivane knjige Roalda Dala "Čarli i fabrika čokolade" koja je prvi put objavljena 1964. U romanu su opisani doživljaji dečaka Čarlija Baketa, koji je uspeo da pronađe Zlatnu ulaznicu i osvoji putovanje života - u čudesnu fabriku Vilija Vonke, koji pravi slatkiše koji se ne mogu ni zamisliti.

Dva puta je ekranizovana ova priča, prvi put 1971. godine ("Vili Vonka i fabrika čokolade", u režiji Mela Stjuarta), a drugi put 2005. kada je Tim Barton snimio hit ostvarenje "Čarli i fabrika čokolade".

Ovog puta, u rediteljsku stolicu seo je Pol King, reditelj poznat i publici u Srbiji po dva nastavka naslova "Meda Pedington".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura