Reflektor

Pevač "Depeche Mode" objavljuje novi album: Dejv Gan peva pesme Nila Janga, Boba Dilana, Pi Džej Harvi

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2021

-

19:48

Pevač "Depeche Mode" objavljuje novi album: Dejv Gan peva pesme Nila Janga, Boba Dilana, Pi Džej Harvi
AP/Owen Sweeney - Copyright AP/Owen Sweeney

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni pevač i jedan od osnivača elektro rok grupe Depeche Mode Dejv Gan zajedno sa dugogodišnjim muzičkim saradnikom iz sastava Soulsavers Ričom Mačinom objaviće 12. novembra novi studijski album "Impostors" za diskografsku kuću “Columbia Records” iz Njujorka.

Član čuvene Rokenrol kuće slavnih, muzički umetnik i autor koji je ostvario višestruko platinaste tiraže svojih izdanja, odabrao je 12 hitova, među kojima su pesme Nila Janga, Boba Dilana, Pi Džej Harvi, benda Cat Power, Marka Lanegana, pa čak i Čarlija Čaplina, kojima je udahnuo novi život.

Sve pesme imaju duboko značenje za pevača Dejva, koji ovde nastupa bez Depeche Mode, jer su, kako kaže, te numere refleksija njegovog života.

"Kada slušam pesme i te glasove - način na koji ih izvode i kako interpretiraju te reči, osećam kao da sam došao kući", otkriva Dejv i kaže da one imaju sposobnost da ga uteše mnogo više nego bilo šta drugo.

"Ne postoji nijedan autor sa ovog albuma čija me pesma nije lično dotakla. Znam da smo napravili nešto specijalno, nadam se da će i publika to osetiti, da će ih odvesti na neku vrstu putovanja - posebno one koji vole muziku i slušaju je godinama", dodao je Gan.

Prvi singl sa albuma "Imposter" je "Metal Heart", koji je izašao u protekli petak, 8. oktobra.

Autorka pesme, originalno objavljene 1998. godine je Čen Maršal iz benda Cat Power.

Pored "Metal Heart", na albumu se nalazi još 11 pesama "The Dark End of the Street", "Strange Religion", "Lilac Wine", "I Held My Baby Last Night", "A Man Needs a Maid", "Shut Me Down", "Where My Love Lies Asleep", "Smile", "The Desperate Kingdom of Love", "Not Dark Yet" i "Always On My Mind".

Gan i Soulsavers do sada su objavili dva hvaljena studijska albuma - "The Light the Dead See" (2012) i "Angels And Ghosts" (2015).

Za razliku od tih albuma, kada su svoje deonice snimali odvojeno, na dve različite strane Amerike, budući album "Imposter" snimili su zajedno, tokom novembra 2019. godine, sa desetočlanim live bendom u poznatom studiju Shangri-La u Kaliforniji.

"To je bio prvi put da smo se zajedno našli svi u istom prostoru. Imali smo sreće i sa tajmingom. Svakodnevni dolazak u studijo, prvo kafa, pa rad na pesmama, bila je čista magija", otkrio je Dejv Gan.

"Imposter" su zajedno producirali Rič Mačin i Gan, i album će biti objavljen u digitalnom i fizičkim formatima.

Na raznim listama muzičar Dejv Gan se našao među 100 najboljih pevača i u vrhu 100 najboljih frontmena ikada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura