Reflektor

Sofija Vergara kao "La Madrina": Snima se serija o ozloglašenoj kraljici kokaina, iza projekta stao Netflix

Komentari

Autor: Deadline

05/11/2021

-

20:53

Sofija Vergara kao "La Madrina": Snima se serija o ozloglašenoj kraljici kokaina, iza projekta stao Netflix
Sofija Vergara kao "La Madrina": Snima se serija o ozloglašenoj kraljici kokaina, iza projekta stao Netflix - Copyright AP/Richard Shotwell, AP/Fla. Dept. of Corrections

veličina teksta

Aa Aa

Sofija Vergara, najširoj publici poznata po ulozi u sitkomu "Moderna porodica", priprema se za ulogu ozloglašene kraljice kokaina, Griselde Blanko (1943-2012), koja je poznata i po nadimku "La Madrina".

Serija "Griselda" imaće šest epizoda i, kako piše Deadline, prikazaće stvarni život okrutne Kolumbijanke koja je stvorila jedan od najmoćnijih narko kartela u istoriji. Odana majka, ali okrutna i bez skupula kada je posao u pitanju, Blanko je zbog hladnokrvnog ubistva sbog supruga nadaleko bila poznata i po nadimku "Crna udovica".

Iza celog projekta stoji Netflix, ali i tim koji je radio hvaljenu seriju "Narkos", međutim priča o ženi koja je utabala stazu Pablu Ekobaru i onima koji su došli posle njega, neće biti spinof pomenutog serijala.

"Griselda Blanko je bila lik veći od života, a njena nemilosrdna, ali genijalna taktika omogućila joj je da vlada imperijom vrednom milijardu dolara i to godinama pre mnogih od onih ozloglašenih narko kraljevea o kojima toliko toga znamo", izjavila je Vergara, koja će se pojaviti i u izvršnoj produkciji serije.

Kako se navodi, Sofija već godinama silno želi da ostvari ovaj projekat, koji je sada i zvanično potvrđen i koji će režirati Andreas Baiz.

Griselda Blanko je bila jedna od najmoćnijih trgovaca kokainom osamdesetih godna prošlog veka, zajedno sa suprugom postala je i prvi kolumbijski trgovac drogom koji je proizvode Medeljin kartela uneo u SAD, pa tako je postala i ključna figura u ratovima protiv droge u Majamiju.

Prva je osmislila niz perfidnih načina na koji se narkotici prenose i diluju i danas, a navode i podaci da je ubila najmanje 250 ljudi - svakog ko joj se nije dopadao, ko joj je ostao dužan ili je radio loše posao... Krah "La Madrine" usledio je 1985, kada je uhapšena u svom dobu i iza rešetaka potom provela 19 godina. Ubijena je 2012, u predgrađu rodnog grada, tako što je upucao nepoznati muškarac dok je brojala novac u mesari.

"La Madrina" se prvi put pojavila u dokiumentacu iz 2006, a potom je njena priča prikazana u filmu "Cocaine Godmother" (2018) i tada je Blanko tumačila Ketrin Zita Džons. Dženifer Lopez je prošle godine, takođe, najavila da će igrati Blanko u filmu koji je navodno zainteresovana i da režira.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura