Reflektor

Hrvatska pevačica Natali Dizdar: Uvek sam lepo dočekana u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2021

-

17:13

Hrvatska pevačica Natali Dizdar: Uvek sam lepo dočekana u Beogradu
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska pop kantautorka Natali Dizdar gostovaće 26. novembra u klubu Bitef Art Cafe u Beogradu nakon dve godine od poslednje posete, a za Tanjug ističe da se veoma raduje povratku u prestonicu Srbije, jer je ovde uvek lepo dočekana, sa puno dobre energije uz opuštenu atmosferu.

“Jako volim svoj posao, pogotovo poslednjih par godina otkad sam se i autorski ostvarila. Nema boljeg osećaja za mene nego pretočiti u muziku i kreativnost sve što mi se događa u životu i onda još doživeti spoj i povezivanje sa ljudima koji to slušaju”, izjavila je pevačica.

Otkrila je da su karte za beogradski koncert gotovo rasprodate, tako da misli da je osećaj obostran, da se publika i nje jako uželela.

Natali i njen bend izvešće poznate hitove "Stranac", "Zamijenit ću te gorim", "Grijeh", "Mjesto za jedno", "Nećeš me, zar ne", kao i svoj novi singl "Kad mislim na to" i ostale pesme koje je nedavno realizovala u okviru projekta "BETI".

Navedeni materijal će izaći kao mini album, odnosno EP na proleće 2022, a pripreman je tokom pandemije. Upravo u radu na ovom projektu, Natali je razmišljala da malo menja ili meša žanrove, da ne ostane samo na pop muzici.

"Sve je zapravo gotovo i čekamo najbolji trenutak za lansiranje. Inače, BETI je saradnja sa momcima iz benda 'Mayales', Lukom Gecekom i Vladom Mirčetom, na šta sam jako ponosna. Cela ideja je i bila da radimo nešto malo drugačije od naših samostalnih projekata, da izmešamo žanrove i odemo u neki mini muzički izlet", objasnila je Dizdar i približila materijal rečima da tu ima elemenata rokenrola, psihodelije i elektronike.

Takođe je otkrila da će početkom naredne godine izaći još nešto drugačije od onog što stvara, a to je saradnja sa članom mistične elektro pop grupe "Nipplepeople" iz Hrvatske, koja je gostovala dva puta u Beogradu, a identitete tog muzičkog dua niko ne zna, budući da nastupaju pod maskama. 

Nakon brojnih letnjih i jesenjih nastupa, Natali kreće na regionalnu turneju koju započinje u Beogradu, u Bitefu, gde je i gostovala 2019. godine.

Promo

 

Muzičarka je objavila tri studijska albuma, od kojih je prvi "Natali Dizdar" (2005) za diskografsku kuću "Croatia Records", a ostali za izdavača "Agapa" - "Pronađi put" (2009) i "Iluzije" (2017), kao i živi album "ZKM Live" (2012), sa koncerta u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Upravo taj poslednji spomenuti je bio veoma atraktivan, i možda bi umetnica želela da ponovi snimanje live albuma, u nekom drugom gradu, kao što je Beograd, upravo u Bitef Art Cafe klubu.

"To je bio stvarno veliki projekat i izazov sa ogromnom organizacijom na kojoj se radilo mesecima i ne znam da li se baš može ponoviti. Možda za nekoliko godina bude prostora za takvu novu takvu priču, ali za sada ne. U Beogradu ćemo uživati samo mi koji se nađemo 26. novembra u Bitefu", sa osmehom je naglasila muzičarka.

Na početku karijere je već osvojila čuvenu nagradu "Porin" za najboljeg debitanta, dok je njena pesma "Ne daj" postala najuspešniji singl u Hrvatskoj 2004. godine.

Prvi album krajem 2005. godine izabran je u 10 najboljih hrvatskih albuma godine po izboru muzičkih kritičara magazina “Jutarnji list”, a imala je čak osam nominacija za “Porin 2006”.
Muzičarka i pevačica je aktivna u karijeri od 2004. godine, od spomenutog hita "Ne daj", a na to ona kaže da joj se nekad čini da je vreme proletelo brzo da nije ni osetila, a opet i kao da je bilo sporije.

"Dobro je sve tako kako jeste, za mene. Nešto bih sigurno menjala, ali nikad o tome ne razmišljam. Okrenuta sam prema sadašnjosti i eventualno nekoj skoroj budućnosti. Osećam da sam na mestu na kojem treba da budem i tako je najbolje. Izazovi su i dalje preživeti ovu pandemiju, sačuvati zdrav razum i dobar osećaj", zaključila je Natali Dizdar pred novi koncert u Beogradu.

 

Komentari (0)

Kultura