Reflektor

Žarko Kovačević, frontmen benda "S.A.R.S.": Beograde, vidimo se 17. decembra da napravimo veče za pamćenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/11/2021

-

12:12

Žarko Kovačević, frontmen benda "S.A.R.S.": Beograde, vidimo se 17. decembra da napravimo veče za pamćenje
Žarko Kovačević, frontmen benda "S.A.R.S.": Beograde, vidimo se 17. decembra da napravimo veče za pamćenje - Copyright Jan Kocjan

veličina teksta

Aa Aa

Posle šest godina i čuvenog nastupa u Hali sportova, sedmočlana ekipa zvana "S.A.R.S." nastupiće 17. decembra (20.30h) prvi put u Kombank dvorani i biće to ujedno njihov prvi veliki solo koncert u Beogradu posle toliko vremena.

"Predugo smo čekali naš solo koncert u Beogradu i zato nas je obradovala vest da će se napokon desiti i to u prostoru u kom do sada nismo imali priliku da sviramo. Iako smo prethodnih godina imali dosta festivalskih nastupa u našem gradu, na koncertu u Kombank dvorani će fanovi S.A.R.S. imati jedinstvenu priliku da čuju i neke pesme koje odavno nismo uživo izvodili kao i neke nove koje tek pripremamo za novi album. Beograde, vidimo se 17. decembra da zajedno napravimo veče za pamćenje", poručio je frontmen i vokal Žarko Kovačević.

 

Grupa "S.A.R.S." (Sveže Amputirana Ruka Satriania) nastala je 2006. godine u Beogradu i oformili su je Dragan Kovačević Žabac i Aleksandar Luković Lukac. Prvu postavu benda, pored njih, činili su njihovi drugari sa kojima nastaju ideje za prve pesme benda. Vrtoglavu popularnost, tada mladom i relativno anonimnom bendu, donosi pesma "Buđav lebac" koju je bend objavio krajem 2007. godine.

Pesma postaje kulturološki fenomen i internet senzacija sa višemilionskim pregledima na Jutjubu i već krajem naredne godine, bend dobija ponudu da album prvenac objavi za izdavačku kuću "PGP-RTS". Bend ubrzo počinje da snima pesme u legendarnom "Studiju 5" i u martu 2009. godine objavljuje prvi album jednostavnog naziva "S.A.R.S.". Album nailazi na fantastičnu reakciju kod publike i sledi uspešna koncertna turneja širom bivšeg jugoslovenskog prostora.

Početkom 2011. godine bend objavljuje drugi album pod nazivom "Perspektiva" kao "free download" izdanje u saradnji sa MTV, koji je u veoma kratkom roku preuzet više od 80.000 puta. Album je bio nominovan za MTV Awards - Best Adria Act. Naslovnu numeru bend izostavlja sa albuma, a studijsku verziju pesme "Perspektiva" objavljuju zajedno sa spotom u januaru 2012. godine. Pesma postaje apsolutni hit i ruši sve rekorde gledanosti, te je do danas uspela da sakupi preko 39 miliona pogleda na Jutjubu.

Treći studijski album "Kuća časti" objavljen je u martu 2013. godine i na njemu se našla i pesma "Lutka", koja ubrzo postaje najpopularnija pesma grupe "S.A.R.S.". Pored brojnih koncerata bend uspeva da održi tempo čestih objava novih izdanja, pa tako u naredne tri godine "S.A.R.S." objavljuje čak četiri nova izdanja. 

Pored toga bend je 2016. godine objavio i svoje prvo vinil izdanje, odnosno kompilaciju pod nazivom "10" povodom prvih deset godina postojanja. Nakon kratke izdavačke pauze, bend se okreće izdavanju singlova i tokom 2018. godine objavljuje tri nove pesme "Živim na Balkanu", "Ljubav umire" i "Teško je".

Nakon duže izdavačke pauze, 2019. bend objavljuje svoj sedmi studijski album pod nazivom "Glava", a početkom jula ove godine objavljen je singl "Gluva" koji najavljuje novi album pod nazivom "Pismo" čije se izdanje očekuje uskoro.  

Uz brojne nagrade i priznanja, "S.A.R.S." je tokom dosadašnje karijere održao preko 700 koncerata širom sveta, što u rasprodatim dvoranama, što na najznačajnijim muzičkim festivalima.

Podsetimo bend nastupa u sastavu, pored pomenutog Žarka Kovačevića, i Nevena Filipović (prateći vokal), gitarista Aleksandar Luković (gitara), Nenad Đorđević (bas gitara), Milan Jejina (bubanj), Boris Tasev (klavijatura, harmonika) i Nebojša Pavlović (truba).

Karte za koncert 17. decembra su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i na svim prodajnim mestima Tickets.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura