Reflektor

Triki ipak stiže u Beograd: Koncert zakazan za 19. maj 2022. u Barutani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/12/2021

-

12:15

Triki ipak stiže u Beograd: Koncert zakazan za 19. maj 2022. u Barutani
Triki ipak stiže u Beograd: Koncert zakazan za 19. maj 2022. u Barutani - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kultni trip-hop muzičar Triki (Tricky) održaće dugo očekivani beogradski koncert 19. maja 2022. u Barutani, na Kalemegdanu, u organizaciji agencije Long Play.

Uticajni Britanac je trebalo da nastupi u srpskoj prestonici 15. oktobra ove godine u Domu omladine, ali je događaj, usled i dalje nepovoljne epidemiološke situacije i pomeranja njegove cele evropske turneje, po treći put odložen. Prethodno, prvi zakazan termin bio je 29. april 2020, a sledeći 23. februar 2021. godine, takođe, u Domu omladine. Na kraju će Triki nastupiti naredne godine u Barutani, gde će promovisati aktuelni album "Fall To Pieces", koji je objavljen u septembru 2020. 

Posle saradnje sa kultnim bendom "Massive Attack", Triki je objavio debi solo album "Maxinquaye" (1995), sa hitovima kao što su "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome" i "Black Steel", postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip-hopa.

Svoj jedinstveni izraz, prepoznatljiv po mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio je da razvija na ukupno 14 albuma. Kao nastavak aktuelnog izdanja, u junu ove godine objavljen je EP "Fall To Pieces (live)" sa jednom novom pesmom, "Breathe Me Right In". Paralelno, kreativni umetnik je stvorio i producirao novi projekat "Lonely Guest", čiji istoimeni debi album je objavljen u oktorbru. 

Za koncert koji će Tricky održati 19. maja 2022. u Barutani ulaznice koštaju 1.800 dinara, putem servisa Tickets.rs. Važe sve kupljene karte za prethodne termine, i nije ih potrebno menjati. U slučaju lošeg vremena Tricky će nastupiti u Domu omladine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura