Reflektor

Bend "Izgubizmo" debituje pesmom "Plovi", koja je nastala pod uticajem Ive Andrića (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2021

-

14:47

Bend "Izgubizmo" debituje pesmom "Plovi", koja je nastala pod uticajem Ive Andrića (VIDEO)
Bend Izgubizmo - Copyright Promo/Long Play

veličina teksta

Aa Aa

Bend "Izgubizmo", koji žanrovski šeta između post-panka, progresiva, grandža i metala, predstavio je debitantski singl i spot "Plovi", u izdanju promoterske kuće Long Play. Pesma je snimljena u produkciji Studija Road, a za snimanje i produkciju spota se pobrinuo Invenio Films.

"Izgubizmo" čine Dejan Tomić (vokal), Svetozar Mojić (gitara), Pavle Mitrović (gitara), Milenko Marilović (bas) i Nikola Mićić (bubnjevi). Grupa je oformljena u Bijeljini, ali njeni članovi trenutno žive u Novom Sadu, Beogradu i Mariboru. Frontmen Dejan Tomić je, kako kaže, tekst za pesmu "Plovi", napisao pod uticajem govora proslavljenog pisca Ive Andrića, prilikom dodele Nobelove nagrade, gde se navodi:

"Biti čovek, rođen bez svog znanja i bez svoje volje, bačen u okean postojanja. Morati plivati. Postojati. Nositi identitet. Izdržati atmosferski pritisak svega oko sebe, sve sudare, nepredvidljive i nepredviđene postupke svoje i tuđe, koji ponajčešće nisu po meri naših snaga. A povrh svega, treba još izdržati svoju misao o svemu tome. Ukratko: biti čovek".

Priča benda "Izgubizmo", čiji zvuk karakterišu nabrijani bubnjevi i oštri rifovi, datira s kraja 2016, kad su se zvali G. R. I. M. M. (Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije). Pod tim imenom objavili su EP "Grimmizno" i album "Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije".

Dejan Čabrilo/Promo/Long Play

 

"Promena imena nastala je kao odraz novog talasa ideja, stvaralaštva i nove epohe benda. Ime Izgubizmo je nastalo sasvim spontano, i predstavlja odraz naše generacije klinaca, koji se i dalje pronalaze i traže u izgubljenom svetu. Izgubizmo je i jedna maskota koja spaja nas petoricu", navode članovi benda, i dodaju da su oni tu da stvaraju muziku, a ne da biraju žanrove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura