Reflektor

Obožavaoci peticijom prave pritisak na Dizni studio: Milion potpisa za povratak Džonija Depa u "Pirate sa Kariba"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/01/2022

-

20:54

Obožavaoci peticijom prave pritisak na Dizni studio: Milion potpisa za povratak Džonija Depa u "Pirate sa Kariba"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Obožavaoci Džonija Depa udružili su se u nameri da kompanija "Disney" preispita svoju odluku i vrati glumca u franšizu "Pirati sa Kariba", kako bi u nekim budućim nastavcima reprizirao ulogu kapetana Džeka Speroua.

Peticija je pokrenuta prošle godine i čini se da se približava cilju - a to je milion potpisa, budući da je u vreme pisanja ovog teksta prikupljeno više od 667.000 potpisa na Change.org.

Kako se navodi, Džoniju Depu je oduzeta uloga gotovo bez obrazloženja, a budući da je on jedini Džek Sperou i zaštitno lice "Pirata sa Kariba", fanovi apeluju na producente da angažuju glumca i za najavljeni nastavak.

Budućnost Džonija Depa i njegova uloga kapetana Džeka Speroua visila je u vazduhu već neko vreme, a konačna odluka da dobije otkaz je navodno doneta posle tužbi za zlostavljanje koje je protiv njega iznela bivša supruga Amber Herd, i to u otvorenom pismu o nasilju nad ženama, a u kome je insinuirala da je od Depa trpela zlostavljanje tokom braka, iako nijednom nije eksplicitno pomenula njegovo ime.

Posle pet filmova snimljenih tokom petnaest godina, Depu su se zahvalili na saradnji četiri dana pošto je "Vašington post" objavio pismo koje je Amber napisala u decembru 2018. godine.

Dep je od tada u potrazi za pravdom, a novembra 2020. je izgubio slučaj pred sudom u Londonu protiv tabloida "San" koji je u svom tekstu iz 2018. naveo da je glumac "tukao ženu". Nakon te presude, ostao je i bez uloge u filmu "Fantastične zveri 3". Mads Mikelsen se tako našao u ulozi mračnog čarobnjaka Gelerta Grindelvalda u nastavku te popularne franšize.

Kada je reč o "Piratima sa Kariba", niko iz kompanije "Dizni" nije otvoreno govori o slučaju Dep, niti je ikada javno potvrdio da glumac neće dobiti ulogu u mogućem šestom nastavku. Peti nastavak, "Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore", plasiran je kao "Finalna avantura", još pre objavljivanja 2017. godine, što sugeriše da su već postojali planovi da se na policu odloži lik Džeka Speroua iz originalne franšize.

"Diznijev" izvršni direktor Šon Bejli je 2018. za Hollywood reporter nagovestio želju produkcije da unese "novu energiju i vitalnost". U međuvremenu se pojavila vest da će uskoro biti pokrenut novi projekat, sa potpuno novom glumačkom ekipom, a da će iza svega stati Margo Robi, kao producent i jedna od glavnih zvezda novih "Pirata".

Prošle godine, kada su novinari pitali Depa da li mu nedostaje Džek Sperou, on je odgovorio rečima: "Ne, ne nedostaje mi, jer ga imam svaki dan.  Uvek ga nosim sa sobom, putujem sa kapetanom Džekom u koferu. Ja pripadam Džeku Sperouu i on mi je odan".

Međutim, sudeći po komentarima i potisima na Change.org, fanovi su složni da će prihvatiti buduće "Pirate" bez Depa, jedino u slučaju da bude odluka glumca da se ne vrati ulozi Džeka. U pojedinim medijima su se pojavljivale informacije da "Dizni" zaista preispituje mogućnost da ožive originalnu franšizu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura