Poznati

Džoni Dep: Holivud me bojkotuje

Komentari

Autor: Sunday Times

16/08/2021

-

10:35

Džoni Dep: Holivud me bojkotuje
Džoni Dep - Copyright AP/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Dep smatra da ga Holivud bojkotuje, budući da je njegov novi film "Minamata" još samo u Americi nije dočekao svoju bioskopsku premijeru.

On u tom filmu igra Judžina Smita, fotografa koji je pomogao da se razotkrije skandal trovanja živom u japanskom gradu Minamata.

Reditelj Endrju Luis prethodno je u otvorenom pismu optužio MGM da "sahranjuje" film zbog Depovih ličnih problema.

On je tvrdio da studio brine da će se "lični problemi glumca negativno odraziti na njih" i optužio studio da je omanuo u "moralnoj obavezi" da objavi film i zahtevao da objasne žrtvama Minamate "zašto misle da je privatan život glumca važniji od njihove mrtve dece".

MGM je odgovorio da će film biti prikazan, ali nije precizirao datum. Sada je u intervjuu za Sandej tajms i Dep progovorio o svojoj trenutnoj poziciji u filmskoj industriji.

"Gledali smo ove ljude u oči i obećali im da film neće iskoristiti njihovu priču, da će film biti snimljen s poštovanjem. Verujem da smo ispunili obećanje, ali oni koji su kasnije ušli, treba da ispune svoje. Neki filmovi dotaknu ljude. A ovo utiče na ljude iz Minamate, kao i sve one koji su iskusili nešto slično. I to zato što Holivud bokotuje mene? Jednog čoveka, jednog glumca koji je u neprijatnoj i haotičnoj situaciji u poslednjih nekoliko godina?", rekao je Dep i dodao: "Ali znate, radim šta moram, kako bih rasvetlio sve to". 

U novembru prošle godine Dep je izgubio slučaj pred sudom u Londonu protiv tabloida "San" koji je u tekstu iz 2018. naveo da je glumac "tukao ženu", upućujući na optužbe koje je ranije iznela njegova bivša supruga Amber Herd.

Međutim, deluje da je Džoni Dep i dalje dobro prihvaćen u Evropi, budući da je nedavno objavljeno da će dobiti priznanje Filmskog festivala u San Sebastijanu.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin