Aktuelno iz kulture

Džoni Dep dobija najviše priznanje Filmskog festivala u San Sebastijanu

Komentari

Autor: Deadline

09/08/2021

-

19:54

Džoni Dep dobija najviše priznanje Filmskog festivala u San Sebastijanu
Džoni Dep dobija najviše priznanje Filmskog festivala u San Sebastijanu - Copyright AP/Matt Dunham

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Dep će dobiti najviše priznanje Filmskog festivala u San Sebastijanu, nagradu Donostija, prenosi Deadline.

U svom saopštenju, organizatori festivala navode da je Dep "jedan od najtalentovanijih i najsvestranijih glumaca današnjice", a nagradu bi trebalo da primi 22. septembra.

Džoni Dep bio je prošle godine u San Sebastijanu, gde je predstavljao svoj film "Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan". 

Među laureatima Donostija nagrade poslednjih godina bili su Vigo Mortensen, Penelope Kruz, Itan Hok, Sigurni River i druga velika imena glumišta.

Nagrada stiže u Depove ruke u vreme kada se u medijima više govori o sudskim procesima između glumca i njegove bivše supruge Amber Herd, koja ga je svojevremeno optužila za nasilje u porodici. Glumac je zbog toga ostao bez uloge u novom nastavku "Fantastičnih zveri", a upitno je da li će se vratiti i u "Pirate s Kariba".

Reditelj njegovog poslednjeg filma "Minamata" tvrdi da produkcijska kuća namerno sabotira njegov dolazak u bioskope, zbog negativnog publiciteta koji Dep ima usled privatnih problema.

Ipak, Filmski festival u San Sebastijanu poznat je po tome da donosi smele odluke u pogledu odabira svojih laureata, ali i filmova. Tako je prošle godine festival otvorio poslednji film Vudija Alena "Rifkin's Festival", u jeku optužbi njegove usvojene ćerke Dilan Farou, da ju je seksualno zlostavljao kada je bila dete.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura