Reflektor

"Born 2 Die": Poslušajte pesmu sa Prinsovog "izgubljenog" albuma

Komentari

Autor: NBC News / S. R.

04/06/2021

-

20:08

"Born 2 Die": Poslušajte pesmu sa Prinsovog "izgubljenog" albuma
"Born 2 Die": Poslušajte pesmu sa Prinsovog "izgubljenog" albuma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pesma "Born 2 Die" sa Prinsovog "izgubljenog" albuma "Welcome 2 America" koji je pevač snimio 2010. godine, ali nikad nije objavio, objavljena je na zvaničnom Jutjub nalogu preminulog muzičara.

Reč je o laganoj, ritam i bluz pesmi snimljenoj u proleće 2010. godine, a Prins je navodno dok ju je stvarao, bio inspirisan muzikom Kurtisa Mejfilda.

"Gledao je na internetu govore svog prijatelja dr Kornela Vesta (američki filozof i politički aktivista, prim. aut.) i tokom jednog od njih, dr Vest je rekao: 'Volim svog brata Prinsa, ali on nije Kurtis Mejfild'. Prins je tada rekao: 'Stvarno? E pa videćemo!'“, kaže za NBC Moris Hejs, producent pesme i član Prinsovog pratećeg benda New Power Generation.

"Welcome 2 America" stiže na striming platforme 30. jula, a taj "izgubljeni" album od 12 pesama objavljuje Legasi rekordings, odeljenje firme Soni Mjuzik.

Album je najavljen kao "moćni, kreativi stav koji oslikava Prinsove brige, nade i vizije za društvo, predviđajući eru političkih podela, dezinformacija i nove borbe za rasnu pravdu".

Naslovna pesma koja je u aprilu objavljena na striming platformama, govori o površnosti društvenih medija, rijaliti kulturi i korporativnim monopolima u muzičkoj industriji.

Prins je umro od slučajnog predoziranja lekovima na svom imanju u Pejsli Parku u Mineapolisu u aprilu 2016. godine. Smatra se da je pevač u svom velikom studiju čuvao mnogo muzike koja nikad nije objavljena.

Komentari (0)

Kultura