Reflektor

Gremi nagrade će ipak biti dodeljene na proleće: Umesto Los Anđelesa, domaćin Las Vegas

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2022

-

10:27

Gremi nagrade će ipak biti dodeljene na proleće: Umesto Los Anđelesa, domaćin Las Vegas
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ceremonija dodele nagrada "Gremi" odložena zbog rizika od širenja omikron soja virusa, a organizatori su objavili da će ona biti održana 3. aprila i to u Las Vegasu, objavio je Euronews.

Ceremonija je trebalo da bude održana 31. januara u Los Anđelesu, sa publikom i uživo izvođačima. Međutim, Udruženje muzičkih profesionalaca (Recording Academy) saopštilo je da je donelo odluku o odlaganju ceremonije posle pažljivog razmatranja i analize sa gradskim i državnim zvaničnicima, zdravstvenim stručnjacima, umetničkom zajednicom i brojnim partnerima.

Podsetimo, Džon Batist ima najveći broj nominacija za "Gremi", sa 11 nominacija u nizu žanrova od R&B, džeza, muzike američkih korena do klasike i muzičih videa.

Pijanista pevač i kompozitor Džon Batist u samom je vrhu ovogodišnjih nominacija za Gremi nagrade, našavši mesto u čak jedanaest kategorija.

Batist je nominovan za svoje albume "Freedom," "We Are" i saundtrek za Diznijev džez animirani film "Soul".  Takođe, nominovan je za izvođenja u žanrovima R&B i "Američki koreni", kao i za klasičnu kompoziciju za njegov "Stav 11" (Movement 11). 

Prema broju nominacija slede Džastin Biber, Doja Cat i H.E.R. sa po osam nominacija, prenosi Guardian.

Olivija Rodrigo je najveći favorit za najboljeg debitanta, nakon velikog uspeha njenog albuma "Sour" i singlova "Drivers License" i "Good 4 U", a nominovana je u ukupno šest kategorija. 

Pop-reper Lil Nas X koji je stekao status zvezde nakon njegovog albuma "Montero", nominovan je za pesmu, ploču i album godine.

Album "Love For Sale" Lejdi Gage i Tonija Beneta na doneo je ovom dvojcu četiri nominacije, kao i nominacije za njihove inženjere zvuka i reditelje spotova. To je veliki uspeh, nakon što je objavljeno da Benet boluje od Alchajmerove bolesti i da je uspeo da izvede svoj repertoar, uprkos gubitku pamćenja.

Grupa Abba dobila je prvu svoju nominaciju za Gremi nagradu, zahvaljujući singlu "I Still Have Faith In You", koji je u trci za najbolji snimak godine.

Reper Džej Zi postao je najnominovaniji izvođač u istoriji Gremi nagrada, dodavši na dosadašnju listu od 80 nominacija još tri. Inače, do sada je osvojio 23 prestižne nagrade.

Od ove godine odlučuje se isključivo na osnovu glasova članova, bez uključivanja "komiteta za nominovanje", a nominacije za četiri glavne kategorije - za snimak, album, kompoziciju i debitanta godine, proširene su sa osam na deset kandidata.  

Izvršni direktor nagrada Harvi Mejson Mlađi, svojevremeno je izjavio da je zahvaljujući tome proširena stilska raznolikost i obuhvaćen širi spektar objavljene muzike u "duhu inkluzije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura