Reflektor

Kako se slušaju Bitlsi: Koncert The Bestbeat na Kolarcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2022

-

10:46

Kako se slušaju Bitlsi: Koncert The Bestbeat na Kolarcu
Kako se slušaju Bitlsi: Koncert The Bestbeat na Kolarcu - Copyright Promo/Kolarčeva zadužbina

veličina teksta

Aa Aa

Nova godina u Kolarčevoj zadužbini tradicionalno počinje jednim od koncerata u okviru ciklusa "Mala škola bontona", a mališani će ovog puta imati priliku da uz bend The Bestbeat uče "kako se slušaju Bitlsi".

Koncert koji će biti održan u subotu, 29. januara u 11 sati, kao i kompletan ciklus, namenjeni su najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj.

Uz njega, mališani saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kad se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im prenese neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

The Bestbeat je popularna tribjut grupa koja koristi iste instrumente koje su svirali Bitlsi, nosi specijalne kostime i perike, s ciljem da tokom nastupa preslika celi period stvaralaštva jedne od najpopularnijih grupa svih vremena.

Nastupali su širom sveta, ali na njihovom zvaničnom sajtu stoji da su najponosniji na to što su imali 14 koncerata upravo u Liverpulu u Nedelji Bitlsa 2014. i 2019. godine i to na mestima na kojima je čuvena četvorka svirala pre pedeset godina.

Američki časopis Newsweek proglasio je Bestbeat jednom od 30 najboljih tribjut grupa Bitlsa na svetu 2012. godine

Komentari (0)

Kultura