Reflektor

Srpski umetnici na izložbi "NordArt" u Nemačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

14:54

Srpski umetnici na izložbi "NordArt" u Nemačkoj
Srpski umetnici na izložbi "NordArt" u Nemačkoj - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Na ovogodišnjem izdanju najveće izložbe savremene umetnosti u Evropi, "NordArt" u Budelsdorfu u Nemačkoj, Srbiju će predstaviti umetnici Bratislav Radovanović, Ivan Milenković, Jelena Marjanović, Lazar Tibor, Marko Kusmuk, Nenad Milovanović i Ranka Radovanović.

Na površini od preko 100.000 kvadrata izlagačkog prostora, oni će se predstaviti sa jednim ili više reprezentativnih radova po izboru stručnog žirija.

"Predstavljanje srpskih umetnika inostranoj stručnoj javnosti na prestižnim izložbama kao što je `NordArt` i prezentovanje kvaliteta koje naša likovna scena ima da ponudi, predstavlja značajan korak u promociji kulture i umetnosti naše zemlje", istakao je istoričar umetnosti Dušan Zlokolica, povodom selekcije radova domaćih autora na izložbi.

Ova prestižna izložba, koja se održava od 1999. godine, neformalno je okarakterisana kao "Severno venecijansko bijenale" i godišnje je poseti oko 250.000 ljudi.

"NordArt" važi za najveću likovnu smotru evropske scene savremene umetnosti, a nakon prošlogodišnje pauze, nastale zbog pandemije, vrata ove izložbe biće ponovo otvorena za posetioce.

Komentari (0)

Kultura